27. maj 2020

En mærkelig sommer uden Marionet Teatret

Marionet Teatret i Kongens Have valgte i går at aflyse begge sommerens forestillinger, 'Fyrtårnet' og 'Den store forvandling', der skulle have spillet i perioden 30. maj til 16. august 2020.

'Kongens Have er en af de advarselszoner, som Københavns Politi har etableret i foråret 2020 under corona-krisen. Trods genåbning af teatrene i Danmark er vi desværre i den situation, at de gældende regler for forsamlinger og afstandskrav gør, at vi ikke kan gennemføre vores forestillinger på en forsvarlig måde', lyder det i den sørgelige pressemeddelelse fra teatret, der dog lover, at 'vi kommer stærkt igen i sommeren 2021, og glæder os meget til igen at have publikum på de grønne bænke'.

Teatret giver ureguleret adgang til ca. 200 siddende og et ubegrænset antal stående tilskuere og opgør den årlige gennemstrømning til ml. 25-40.000 besøgende.

Stampublikummet udgøres af de storkøbenhavnske børnehaver, et stort antal forældre og bedsteforældre med børn og en masse turister og andre forbipasserende, der nyder en halv times professionel og ganske gratis dukketeater – og de særlige frie rammer gør det givet for vanskeligt at regulere tilstrømningen i disse særlige tider.

Normalt er det kun virkeligt stygt regnvejr, der kan få Marionet Teatret til at aflyse en enkelt forestilling i ny og næ gennem de mange år i parken, men covid-19-krisen har altså få ram på alle sommerens forestillinger.

Marionet Teatret og Det Lille Teater er samkørende små storbyteatre i Københavns Kommune og kunne begge i 2016 fejre 50 års jubilæer – sidstnævnte som det første stationære børneteater i Danmark.

Marionetteatret i Kongens Have startede som en forening, ’Marionetspillernes Selskab af 1948’, men fik sit nuværende navn, da kunstmaleren Helgo Jørgensen i 1966 begyndte at spille teater i et læskur i et hjørne af haven, inden teatret i 1970 fandt sin plads i pavillonen – samme år som man blev et af de første medlemmer af BørneTeaterSammenslutningen 

(Billedet: Det lille pavillon-teater i den store park er et tilløbsstykke for børnehaver og andre små børn og deres voksne, men også for mange turister. Foto: Marionet Teatret)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne