18. juni 2020

En hyldest til vinden

Teatret OM har gennem hele det corona-ramte forår arbejdet med forestillingen ’Vindrose’, der er en co-produktion med oplevelsesuniverset Naturkraft og spilles på Naturkrafts udendørs scene i Ringkøbing.

Teatrets scenograf,  Antonella Diana, har designet og konstrueret et mobilt vindlaboratorium fuld af effekter, der matcher Naturkrafts fokus på bæredygtighed og bevidsthed om naturens sammenhænge.

Den primære målgruppe er børn fra 7-12 år og deres voksne, og forestillingen, der varer 16 minutter, er gratis for publikum, når man har betalt en dagsbillet til Naturkraft.

Omdrejningspunktet for handlingen er en vindsamler, der sammen med sin assistent rejser rundt i et mobilt vindlaboratorium og indsamler vind fra hele verden. Nu er de kommet til Ringkøbing, hvor de har fundet det perfekte sted at indfange vestenvinden. Med flere vindmålinger og en hjælpende hånd fra publikum, gør de klar til operation Vestenvind. Men så går maskinen i stykker, og historien tager en ny drejning.

’Vindrose’ spilles lørdag 20.6 (kl. 11.00, 14.00 og 19.00) og søndag  21.6 (kl. 11.00 og 14.00) med Teater OM’s egne professionelle skuespillere, Jori Snell og Annemarie Waagepetersen, og herefter spilles forestillingen i juli måned og sommeren ud af en række unge amatørskuespillere, oplært på Teatret OM.

Teatret OM er en international teatergruppe grundlagt i Rom i 1989 af skuespiller Sandra Pasini og scenograf og billedkunstner Antonella Diana. I 1996 blev teatret officielt dansk, og har siden 2006 været egnsteater i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Se mere om ’Vindrose’ og teatret på www.teatretom.dk og Naturkraft på www.naturkraft.dk

(Billedet: Teatret OM og Naturkrafts nye co-produktion ’Vindrose’ kan opleves på Naturkraft. Foto: Bjørn Ellermand, Naturkraft)

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne