7. marts 2012

En bølge af dans for børn og unge

Det starter med et optog gennem Roskilde by, hvorefter det går løs med et halvt hundrede danseforestillinger, danseworkshops m.v., når det lokale egnsteater, Åben Dans, byder til international dansefestival for børn og unge i perioden 19.-27. maj 2012.

Det er tale om en regional festival – og med gratis adgang til scenekunsten – der udover Roskilde også kommer til Lejre, Slagelse, Holbæk, Sorø, Ringsted, Kalundborg og Odsherred.

Som arrangørerne skriver i en pressemeddelelse, er SWOP er inspireret af den nye bølge af moderne dans for børn og unge, der i disse år skyller ind over Europa og danner nye netværk og nye måder at skabe dans for et ungt og endog meget ungt publikum.

Åben Dans er selv overmåde leveringdygtig i disse forestillinger, hvor den helt aktuelle ’IGEN’ for de små på et halvt til fire år og deres voksne fik seks stjerner i anmeldelsen her på portalen, mens ’Jeg ved hvor din hus den bor’ for de 6-årige og op også fik mange stjerner og gode ord med på vejen. 

Sidstnævnte er en af de ni forestillinger, som SWOP-festivalen tilbyder. Festivalen er den første af sin slags her i Danmark og følger lidt konceptet fra regionens nu hedengangne Caravane-festival, idet de ni dansekompagnier vil turnere i regionen og spille i alt 50 forestillinger i otte byer med Roskilde som festivalens centrum. En række af forestillingerne spilles endvidere som lukkede opførelser på skoler og institutioner.

Programmet inkluderer forestillinger af Koen de Preter (NL), Alma Söderberg (S/NL), Eric Kaiel (US/B/Lib), Keren Levy (NL), Dansstationens Turnékompagni (S/UK) samt fire danske forestillinger af Lene Boel, Samuel Gustavsson, Tali Razga og Thomas Eisenhardt/Catherine Poher.

SWOP er støttet af Statens Kunstråds Scenekunstudvalg, Region Sjælland, Kulturregion Midt- og Vestsjælland, Kulturministeriet, Bikubenfonden, Sonning-Fonden, Wilhelm Hansen Fonden, Tuborgfondet og Statens Teaterskoles Efteruddannelse. 

SWOP spiller på Teatret Fair Play, Holbæk Teater, Kalundborg Musisk skole, Skælskør Bibliotek, Scenen i Laboratoriet, Roskilde Bibliotek, Slagelse Teater, Odsherred Teater, Ringsted Kongrescenter og Korsør Kulturhus og man kan læse mere om forestillingerne, få informationer om de gratis billetter m.v. på festivalens hjemmeside: www.swopfestival.dk

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne