14. juni 2023

Elsinore Shakespeare Festival

HamletScenen er atter i år arrangør af Shakespeare-festivalen på Kronborg.

I år indeholder programmet to udendørsforestillinger på scenen, der er bygget henover voldgraven og med Kronborg som dramatisk bagtæppe.

Det cyklende teaterkollektiv SHAKES, hvis mål er at gøre Shakespeare folkelig, festlig og tilgængelig for alle, står bag forestillingen ’Stormen’. Som altid i samarbejde med Folketeatret.

Forestillingen kan faktisk opleves lige nu i Ørstedsparken, hvor løjerne spiller alle dage – minus søndag og mandag – frem til 28. juni. Med gratis adgang. Og med turne rundt i landet efter festival-opholdet på Kronborg fra 3.-5. august.

Her afløses den danske Shakespeare-forestilling fra 9.-13. august af teaterkoncerten ’MacBeth in Concert’, hvor det tyske band Woods of Birnam og deres frontmand, skuespilleren og musikeren Christian Friedel som instruktør og skuespiller, udfolder den skæbnesvangre fortælling om Macbeth og hans selvskabte mareridt.  

Inden aftenens forestilling er der gratis Shakespeare-introduktion ved Krudthuset lige overfor indgangen til festivalpladsen. Det er en kort og underholdende lille indflyvning til, hvad Shakespeare kan i dag og hvad Kronborg og Shakespeare overhovedet har med hinanden at gøre. Introen begynder 45 minutter før forestillingen og varer cirka 20 minutter.

Program for Shakespeare Festival 2023: 3.-5. august, kl. 20.00: STORMEN. Alder: Fra 10 år.
Forestillingen er på dansk. 9.-13. august, kl. 21.00: MACBETH IN CONCERT. Alder: Fra 15 år Forestillingen er på tysk med engelske og danske overtekster.

(Billedet: Shakes spiller lige nu ’Stormen’ i Ørstedsparken, men forlægger løjerne fra de grønne træer til det mere dystre Kronborg i forbindelse med Shakespearefestivalen i august. Foto: Gudmund Thai)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne