3. maj 2012

Eksportmesse for dansk børneteater

Ikke så snart havde de 74 udenlandske gæster fra 23 lande sagt farvel til Festival 2012 i Ringsted og Sorø færdig, før der er internationalt sammenrend i Aarhus, hvor showcasefestivalen :Danish+ afvikles 6.-9. maj.

Denne festival er dog en målrettet indkøbsfestival for de ca. 70 teateropkøbere fra mange europæiske lande samt Australien, Brasilien, Canada, Kina og Rusland: Der spilles på engelsk i de 16 særligt udvalgte forestillinger, der kommer fra nogle af Danmarks allerbedste børneteatre.

Showcase-festivalen er initieret og arrangeret af Gruppe 38, der selv bruger en stor del af sæsonen på gæstespil rundt omkring i verden.

Man regner med, at der spilles omkring 700 danske forestillinger om året på festivaler og som gæstespil verden over, og det har i mange år gjort børneteatret til en af de mest succesrige danske eksportartikler.

Mange teatre må således sige nej til invitationer, men der står mange flere klar til også drage udenlandsk

Den tredje udgave af :Danish+ åbnes af kulturminister Uffe Elbæk (R), inden det går løs med scenekunst for børn og unge, inspirationsseminar m.v.

Arrangørerne har oplevet en stigende interesse for indkøbsfestivalen og forventer op mod 100 internationale gæster til næste showcase om to år.

Læs mere om showcasens program m.v. på www.danishplus.dk

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne