9. juni 2011

Egyptisk demokratiteater

Siden teatret Asterions Hus for et par år siden henlagde residensen til Refshaleøen, har man stået for et hav af større og mindre arrangementer – børneteater, voksenteater, underholdning, kulturelle fester m.v. –  og på den måde fået både tilskuere og kolleger til at komme ud til lokalerne i den absolutte yderste kant af København K.

Det har dog også været nødvendigt at anskaffe en stor bus til at kører folk til og fra.

Seneste erobring er så Quasi Teater, der pr. 1. juni har valgt at flytte ud til lokaler ved Asterions Hus og måske være første del af et større fællesskab med div. kreative fag.

Men også teaterfolk fra langt fjernere egne finder vej til Asterions Hus. Således gæsteoptrådte den egyptiske forfatter, danser og performancekunstner Nora Amin i foråret i forestillingen ’Måske’, der er en række miniforestillinger under konstant forandring.

Den 16. og 17. juni er Nora Amin så tilbage med sin egen forestilling, ’The may(be)s of a Revolution’, som er en 45 minutters teaterfortælling om forårets revolution i Egypten set fra et øjenvidneperspektiv. Der er gratis adgang.

Forestillingerne hos Asterions Hus er samtidig startskuddet for en danmarksturne i juni, der bringer Nora Amin Danmark til bl.a. Momentum i Odense, Katapult i Århus og Nordkraft i Aalborg.

Samarbejdet mellem Nora Amin og danske teatre betyder i øvrigt, at Asterions Hus planlægger en visit i Alexandria, hvor de skal lave forestillingen ’Måske’ med egyptiske kunstnere, ligesom OdinTeatret og Cantabile2  er involveret i Nora Amins demokratikamp.

Forestillingen ’The may(be)s of a Revolution’ spiller 16. og 17. juni kl. 20 hos Asterions Hus, Refshaleøen. 15 minutter fra Christianshavn. Teatrets egen bus kører fra Chr. havns Torv kl. 19.30. Ved at sende en mail til info@asterionshus.dk kan der arrangeres afhentning i bus til større grupper. Gratis adgang.

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne