14. november 2017

Egnsteatre deltager i valgkampen

De lokale egnsteatre kaster sig også ind i den aktuelle valgkamp forud for kommunalvalget 21. november. Teatrene eksisterer jo alle som et resultat af kulturpolitiske beslutninger i de lokale byråd, så den politiske tunge skal også holdes lige i munden, men en god mulighed er at lægge teaterhus til arrangementer som valgmøder m.v.

I forrige uge blev der således holdt vælgermøde på Odsherred Teater med teaterchef Simon  som ordstyrer. Nu var det Odsherred Turistråd, der havde inviteret til møde om turismen i regionen, så teatret og kulturlivet var mere med på sidelinjen.

Men søndag 19. november kl. 15-17 inviterer teatret på 'Små fortællinger om valg', hvor scenen er sat til et anderledes vælgermøde på de digitale medier. Arrangementet består af ti episoder med ti politikere og kandidater fra ti forskellige partier – med efterfølgende mulighed for at få en snak med dem. Det er Fortælleværkstedet v. Lise Jørgensen fra Teater Borderline, der står bag 'Små fortællinger om valg'. Man kan lytte med påiTunes eller PodBean.

Også hos egnsteatret i Næstved, Dansk Rakkerpak, giver man en hånd i valgkampen. Mandag 20. november kl. 18,30 inviterer teatret på Valgflæsk – som en særudgave af de tilbagevendende Kultursuppe-arrangementer. På dagen før kommunalvalget kommer partiernes spidskandidater til højbords, hvor Dansk Rakkerpak 'iscenesætter' deres politiske budskaber med brug af alle teatrets virkemidler: Lys, lyd, vindmaskiner, snemaskiner, sæbeboblemaskiner og meget mere, som der står i en pressemeddelelse.

Det skal nok blive muntert – og der skal købes billetter til arrangementet (www.billetten.dk), hvor der serveres kartoffelsuppe med bacon-drys. Læs mere på www.danskrakkerpak.dk

(Billedet: Dansk Rakkerpaks Niels-Peter Kløft og Niels Grønne med valgflæsket klar til et arrangement på egnsteatret i Næstved dagen før kommunalvalget. Foto: Rene Kongsgaard)

(caj)  

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne