8. maj 2009

Egnsteaterrefusion på fortsat slingrekurs

Kunststyrelsen har til opgave at beregne refusion af kommunernes driftstilskud til deres egnsteeatre – og 1. maj meldte styrelsen så ud, at den som minimum bliver 37 pct. for 2010. Den endelige procent meldes så ud til januar.

I 2008 var første udmelding for 2009 38 pct., og det endte med 40 pct. Men i 2007 og i årene før var den altså på de 50 pct.

Den procentuelle slingrekurs med pil nedad gør det ekstra svært for egnsteatrene og deres værtskommuner at planlægge økonomien – og det fik bl.a. Kunstrådets Scenekunstudvalg til 4. marts at en pressemeddelelse, hvori man slår til lyd for, at kulturministeren og de politiske partier bakker op om at genindføre den gamle refusionsmodel for landets egnsteatre, dvs. 50/50-modellen.

Det fik de efter sigende gevaldigt på puklen for i Kunststyrelsen, der næppe heller er begejstret for, at egnsteatret Møllen og Haderslev Kommune har taget initiativ til et krisemøde tirsdag den 19. maj kl. 14-16 på Teatret Møllen under overskriften: ‘Egnsteatrene truet på livet – en kulturpolitisk fallit?’

Læs mere om egnsteatre, refusion m.v. på www.kunst.dk

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne