14. september 2011

Dukketeater på Charlottenborg

Den britiske kunstner  Simon Starling (f. 1967), der er  bosiddende i København), udstiller nu på Charlottenborg. Og centralt i udstillingen bliver en tro kopi af Marioneteatret i Kongens Have, hvortil Starling har har skrevet et teaterstykke, som udgør en genfortolkning af fire af hans tidligere værker.

Forestillingen hedder 'Ekspeditionen' og iscenesættes af den amerikanske instruktør og scenograf Edward Lloyd Pierce, mens dukkerne tegnes og udføres af Paul Arne Kring  og animeres af to af de skuespillere, som normalt er dukkeførere i Marionetteatret, Peder Holm Johansen og Anya Sass, mens musikken komponeres af Ole Højer Hansen, der bl.a. har lavet musik til forestillinger til Månegøgl og Grønnegade Teater m.fl.

Instruktøren Pierce har sin egen performancegruppe, Krash Kompagni, der bl.a. har lavet ungdomsforestillingerne ’Brudstykker af min marionetdukkes bekendelser’  samt ’Greenboy’ i samarbejde med Husets Teater. Begge er blevet anmeldt her på portalen.

Pierce og Starling snakker i øvrigt om sidstnævntes kunstneriske praksis ved et gratis arrangement 11. januar 2012 kl. 19 i kunsthallens Salon.

Starlings forestilling er alderssat til børn fra tre år og op. Der er gratis adgang for børn under 16 år, og også for voksne i følge med børn.

Som et eventyr af H.C. Andersen kan Starlings forestilling forstås på mange niveauer og henvender sig derfor til både børn og voksne. Stykket handler om en uheldig eventyrer, som man følger i hans forsøg på at nå New York, Undervejs møder han mange forskellige figurer som f. eks. et zebrastribet dyr og en uhyggelig undervandsbåd.

Stykket bygger som nævnt på fire af Starlings tidligere værker – som alle drejer sig om at bygge, destruere og sejle i både. Forestillingen spilles hver søndag kl. 14 fra 9. oktober 2011 til 15. januar 2012. 22. januar dog kl. 17.00.

Forestillingen spilles første gang for offentligheden ved udstillingens fernisering 6.10. kl. 20.

Læs mere om forestillingen, adgang m.v. her.

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne