29. oktober 2020

DT-teaterseminar bliver digitalt

Danmarks Teaterforeninger (DT) har valgt at aflyse årets teaterseminar i den fysiske form, som det har været kendt for siden 2004. Her bliver medlemmer fra landets teaterforeninger bliver præsenteret for turneteatrenes repertoire og hvor der sælges forestillinger for over 50 mio. kr. Arrangementet skulle have været afviklet i Musikhuset Esbjerg 20.-22. november 2020, men er som så meget andet blevet offer for covid-19-restriktionerne.

Normalt deltager der et godt stykke over 500 personer, og DT havde   indledningsvist forsøgt at begrænse deltagerantallet ved at sætte normeringer på tre personer pr. teaterforening og to personer pr. producent/kulturorganisation – men de nye udmeldinger om skærpelse af forsamlingsforbuddet gjorde, at DT i samråd med Musikhuset besluttede, at det ikke var muligt at gennemføre teaterseminaret/indkøbsmessen i den fysiske form.

I stedet har Danmarks Teaterforeninger iværksat en alternativ plan, der sikrer, at alle 79 tilmeldte producenter får mulighed for at gennemføre deres præsentationer som planlagt – blot uden publikum i salen.

'Teaterseminaret livestreames fra Folketeatrets scene på Hvidkildevej, og på præcis de samme tidspunkter, som det skulle have været præsenteret på scenen i Musikhuset Esbjerg,' fortæller Lars Salling, formand for Danmarks Teaterforeninger til teaternyhedsportalen ISCENE.dk. 

Normalt bliver der jo også uddelt priser på det årlige teaterseminar – Hædersprisen, Årets Turneforestilling, Årets Turneskuespiller og Årets Børneteater (der sidste år gik til Limfjordsteatret) – men dette festlige indslag må altså også finde nye veje.

Her fortæller DT's sekretariatsleder, Eva Friis, at det bliver besluttet på et kommende bestyrelsesmøde, hvordan prisuddelingen kan finde sted.

(Billedet: Et snapshot fra sidste års DT-seminar i Kolding. I år bliver teaterseminaret med de mange forestillingspræsentationer gennemført i en online-version. Privatfoto)

(caj)

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne