6. november 2023

DT-seminar 10.-12. november

Der bliver fyldt med teaterforeninger og teaterproducenter i Comwell Kolding, når Danmarks Teaterforeningers årlige seminar rykker ind i den kommende weekend 10.-12. november 2023.

Der skal snakkes scenekunst, vises uddrag af forestillinger – og købes turneforestillinger for millioner, for seminaret er en mægtig salgsmesse.

Organisationens sekretariatsleder, Eva Friis, fortæller, at der venter et tæt program, for der er tilmeldt 76 teaterproducenter og 69 opkøbere, hvoraf de 53 er lokale teaterforeninger.

Hun opgør deltagertallet til omkring 400 plus de kunstnere, der skal optræde i løbet af de tre dage og de 21 intimscene-arrangementer af hver en halv times varighed, hvor teatrenes små præsentationsshows afvikles.

Teatre og faglige organisationer har stande på messen, og i år er kompetencecentret Teatercentrum også med og har sin egen stand. Man benytter lejligheden til at sætte fokus på børne- og ungdomsteatret, og selvom DT-seminaret er erklæret messe for voksenteater af arrangørerne – hvor Aprilfestival er det for børneteater – så er familieteater også med som en rummelig kategori, hvor teaterkunst for alle aldre i princippet kan lejre sig…

Det er ikke showcases og købsaftaler det hele. Lørdag aften er således afsat til festmiddag og uddeling af turneteaterpriser i form af Hædersprisen, Årets Voksenteaterforestilling, Årets Turneteaterskuespiller og Årets Børneteater.

Dertil kommer den såkaldte modpris fra Kulturkongen, hvor teaterproducenterne udpeger Årets Turneteaterarrangør blandt særligt servicemindede teaterforeninger.

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne