30. januar 2022

’Drømmestipendier’ til unge fra Kunstfonden

Statens Kunstfond og Kulturministeriets nye initiativ, ’Drømmestipendier’ har til formål at støtte talentfulde, kreative unge ved at give mindre stipendier på 10.000 kr. til at realisere den unges kunstneriske drømme og projekter.

Drømmestipendieudvalget støtter kunstneriske unge i alderen fra 13 til 17 år. De/den unge har sammen med en samarbejdspartner haft mulighed for at søge. Der er søgt indenfor billedkunst, musik, litteratur, scenekunst samt arkitektur og design og der er givet 33 drømmestipendier.

Et nyhedsbrev fra Statens Kunstfond fortæller således historien om, hvordan 14-årige Molly Grand fra København  har modtaget bemeldte stipendie, der skal bruges til at skabe hendes eget teaterstykke med titlen ’Mit navn starter med A – en scenekunstnerisk undersøgelse af angst, ADHD og Anoreksi’. Diagnoser, som hun kender mange, der har, men ikke ser afspejlet på den danske teaterscene.

Molly Grand plejer at stå på scenen som skuespiller. Hun har bl.a. medvirket i Det Kongelige Teaters opsætning af ’Røde Orm’, Tue Bierings ’Mod alle odds’, Prolog Teater-forestillingen ’Uden Filter’ og i DOKU-Teater-forestillingen ’Barndom på Bodega’.

Drømmestipendiet skal gå til lokale, rekvisitter og kostumer, og så giver det Molly mulighed for at præge forestillingen med sine idéer, som hun har rigtig mange af.

 Stykket skal bestå af tre skuespillere, inklusiv Molly selv, som gennem stykket repræsenterer hver diagnose. De tre diagnoser møder hinanden på scenen, og efterhånden som forestillingen forløber, lærer de sig selv bedre at kende. Freja Rault-Lykkeberg, der er instruktør og leder af Prolog Teater, har indstillet Molly til stipendiet og skal også hjælpe til med at instruere.

(Billedet: Molly Grand er modtager af Kunstfondens drømmestipendie – her ses hun  i kunst-talk om forestillingen ’Mod alle odds’ på Charlottenborg i 2020) Foto: Ukendt)

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne