15. juni 2012

Dream of Africa

En af Teater Nordkrafts – som bekendt dannet af Jomfru Ane Teatret og Jako-Bole Teatret – første produktioner var  en dramatisering af nu afdøde (2008) Jakob Ejersbos roman af samme navn som fusionsteatret.

’Nordkraft’ blev produceret sammen med Aalborg Teater og blev en rimelig succes, selvom ikke alle anmeldere var begejstret for formen. Heriblandt børneteateravisen.dk’s Henrik Lyding, der blot gav to stjerner i sin anmeldelse.

Men nu er Teater Nordkraft klar til et livtag med Jakob Ejersbos store Afrika-trilogi – romanerne ’Eksil’, ’Revolution’ og ’Liberty’ – i form af et stort, interkontinentalt og ambitiøst teaterprojekt, ’Dream of Africa’, der skal søsættes i 2013.

’Dream of Africa’ skal sætte fokus på forholdet mellem Europa og Afrika. Teater Nordkraft har fået rettighederne til at sætte trilogien op til to enkeltstående forestillinger, der til sidst samles i en ’marathon-forestilling’. Forestillingerne produceres af Teater Nordkraft med teatret ARTSCAPE (Cape Town, Sydafrika) og Images Festivalen (Center for Kultur og Udvikling) som partnere.

»Forestillingen vil både være tro mod Ejersbos stærke tekst, og samtidig vil vi skabe en eksperimenterende, dokumentarisk form, der skal få Afrika til at krybe ind under huden på publikum. Titlen på forestillingen sætter spørgsmålstegn ved både europæernes og afrikanernes eksotiske forestillinger om hinanden,« siger teaterleder Jakob Højgård Jørgensen i en pressemeddelelse.

»Vi vil være så autentiske som muligt og ikke forfalde til skræmme- eller glansbilleder. Derfor har vi skabt en akse Aalborg-Tanzania-Cape Town, og med et stort afrikansk/dansk skuespillerhold sætter vi alle sejl til for at gøre Dream of Africa til den største danske scenekunstbegivenhed i 2013. Vi forventer, at begivenheden kan sætte varige spor i internationaliseringen af dansk teater ved indledningen af et samarbejde med det vigtige BRIKS-land Sydafrika. Samtidig er målet, at forestillingen bidrager til samfundsdebatten om dansk udviklingsbistand og Danmarks engagement i tredjeverdenslande,« lyder der også fra Jakob Højgård Jørgensen

Det store projekt kræver både mange samarbejdspartnere og ekstraordinær økonomisk støtte. Denne vigtigste sidste del er endnu ikke helt på plads, men teatret har dog p.t. støttetilsagn fra Det Obelske Familiefond, Scenekunstudvalget, SydbankFonden, Nationalbankens Jubilæumsfond og Images Festivalen. 

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne