17. maj 2013

Dramatikervæksthus får nye rammer

Mens den nuværende udgave af Dramatikervæksthuset (DV) lakker mod enden – der sluttes af med et cafearrangement med smagsprøver torsdag 13. juni kl. 19,30 på ZeBU (tilmelding via www.dvhus.dk) – er der stadig tid for nye spirer til den kommende udgave af DV, der har ansøgningsfrist for første runde 15. juni 2013, hvorpå følger en optagelsesweekend for udvalgte ansøgere 31. august 2013 på Teatret Fair Play i Holbæk, inden de endeligt udvalgte deltagere får besked 5. september 2013.

DramatikerVæksthuset, der blev startet af BTS (BørneTeaterSammenslutningen) tilbage i 1997 og nu videreføres af TIO (Teatrenes InteresseOrganisation) efter fusionen mellem BTS og FAST, har siden starten afviklet sine internatkurser på Odsherred Teaterskole, men dramatikeruddannelsen får nye rammer med det nye hold, idet det foreløbig er aftalt, at DV 13-15 rykker ud på Teaterøen på Amager – det nye vækstcenter for dansk scenekunst, som Asterions Hus har etableret.

Samtidig indleder DV et tættere samarbejde med Det Lille Teater, der bl.a. omfatter et besøg i oktober, hvor DV-deltagerne skal se en forestilling, tale med teatrets folk – og se nærmere på prøvelokalet med den faste dekoration, som spirerne skal skrive op imod – ligesom Det Lille Teater betaler for de involverede skuespillere m.v. i forbindelse med en workshop på teatret i november med skuespillere og dramaturg Trine Wisbech fra teatret i Lavendelstræde.

Endelig skal det nævnes, at der også sker en udskiftning på de indre organisatoriske linjer i DV-regi, idet Jonna Beha Oulund overlader arbejdet som koordinator til Kenneth Gall, der er administrator hos Teater Hund, bestyrelsesmedlem hos Teatercentrum m.v.

DramatikerVæksthus-projektet støttes af Scenekunstudvalget, der senest har givet en   bevilling på 4 x 400.000 kr. til brug for DV i 2013-14, 14-15, 15-16 & 16-17.

Se mere om DV og  projektperioden DV 13-14, inkl. tilmeldingsformular og kalender, på www.dvhus.dk

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne