17. juni 2012

Dramatikerspire i arbejdstøjet

Han var dramatikerspire på både DramatikerVæksthus 2010-11 og 2011-12, hvis erklærede mål er at uddanne nye skriverkarle og –kvinder, der kan levere gode tekster til dansk børne- og ungdomsteater.

Det har dog ikke forhindret Andreas Dawe i (også) at skrive et voksenteaterstykke, som der holdes reading på lørdag den 30. juni 2012 fra kl. 17-18,45 på Forsøgsstationen på Sdr. Boulevard 81 i København.

Der leveres et fyldigt uddrag af teaterstykket ’Vort mismods vinter’, der er en monolog med og om Adolf Hitler og ifølge Andreas Dawe er et forsøg på at afdække og se bag om masken på dette mærkelige, grusomme, absurde og komplekse menneske.

‘Stykket forsøger at indkredse Hitlers utæmmede had og ondskab – men vil også gerne undersøge den humor, poesi og sårbarhed, som manden rent faktisk også rummede. Om ikke andet, så i glimt…’, som det hedder i præsentationen af  ’Vort mismods vinter’, der gestaltes af skuespilleren Jesper Hyldegaard i Inger Eilersens instruktion.

Efter readingen lægges der op til dialog mellem publikum og holdet.

Adgang til arrangementet er gratis, og man er velkommen til blot at dukke op på dagen, men man må også meget gerne tilmelde sig på andreas.dawe@mail.dk 

Andreas Dawe (f. 1965) er uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole (1995) og har spillet for børn, unge (og voksne) i forestillinger fra bl.a. Odsherred Teater, Jytte Abildstrøms Teater, Corona La Balance, AbstraXteater og Team Teatret . Hos sidstnævnte fik han sin dramatikerdebut sidste år med ’Tårnspringeren’, der tager udgangspunkt i terrorangrebet i New York 11. september 2001.

Han har bl.a. modtaget arbejdslegater fra Kunstrådets Dramatikpulje og Wilhelm Hansen Fonden til at skrive forestillingen ’Vort mismods vinter’, som planlægges opført i sæson 2013/2014. I samme sæson kan man også se forestillingen ’Savsmuld ruster aldrig’ på Himmerlands Teater (april 2013), som Dawe også har skrevet manuskript til.

Men nu har denne portal jo mest fokus på børne- og ungdomsteatret, så nok så vigtigt er det at nævne, at Andreas Dawe næste år også får premiere på sin første børneteaterforestilling,  ’Papirdrengen’ – en dramatisering af Tina Sakura Bestles børnebog af samme navn fra 2010. Forestillingen produceres af teatret NoCanDo med forventet premiere i marts 2013.

Og at han i marts i år havde en reading på Dramafronten af sit ungdomsstykke, 'Et andet sted' – der er skrevet i DramatikerVæksthus-regi. 

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne