16. marts 2014

Dramatikerne har ordet

Mens man ved læsning af aktuelle debatindlæg fra dramatikeren Jesper B. Karlsen og anmelderen Janken Varden her på portalen kan få et lille indblik i forskellige synspunkter på dramatiske tekster, kan man se og høre Karlsen i kød og blod, når han sammen med fire kolleger – Andreas Garfield, Lærke Sanderhoff, Jokum Rohde og Joan Rang Christensen – fortæller om det at arbejde som dramatiker.

Det sker ved et arrangement på Forsøgsstationen onsdag 26. marts 2014 kl. 19,30-21,30 i 'Dramatikeren har ordet'-serien.

De fem vil her også give konkrete eksempler via personlige casestories på henholdsvis vellykkede og ikke vellykkede arbejdsprocesser.

Hvor Jesper B. Karlsen er en overnåde flittig brugt dramatiker af børne- og ungdomsteatre – seneste udspil er bl.a. 'Pinocchio' (Zangenbergs Teater) og 'Peer Gynt' (ZeBU), har Andreas Garfield bl.a. gjort sig opmærksom med: '4,1 promille' (Alias Teaterproduktion).

Når disse nævnes, er det fordi de alle er blevet anmeldt i mere eller mindre positiv grad af samme Janken Varden, og fordi arrangementet udover at skabe en forståelse for dramatikerens arbejde også gerne vil føre videre til en diskussion af, hvordan dramatikernes værker modtages og evalueres – og det kan jo være både en intern proces mellem dramatiker og teater, men også af mere direkte aflæselige succeskriterier som modtagelsen af publikum og af anmelderne.

Der er gratis adgang til arrangementet, der har journalist, forfatter, fhv. anmelder og nuværende Reumert-jurymedlem Me Lund som moderator.

Læs mere om arrangementet og Forsøgsstationens øvrige tilbud på www.forsoegsstationen.dk.

(caj)

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne