6. juni 2023

Dramatiker Væksthus inviterer til talentholds-præsentation

Når de seks deltagere i Dramatiker Væksthus-holdet 21-23 torsdag den 15. juni kl. 17:00  præsenterer sig selv og de iscenesatte readings af deres afsluttende historier, er det samtidig det første hvor man ikke har opereret med begrebet ’spirer’ (oplagt i et væksthus…), men derimod ’talenter’. 

Både dette sproglige greb og en anden struktur med flere undervisere er elementer i en såkaldte version 2.0, som har erstattet forløbene fra starten i 1997 til 2021.

De nye dramatikere og smagsprøver på deres manuskriptarbejde kan altså nu studeres nærmere, og dette er derfor også en opfordring til de kunstneriske ledere fra landets mange børne- og ungdomsteatre om at lægge vejen forbi og kigge efter nye, interessante skrivende samarbejdspartnere til kommende forestillinger!

* Tilmelding senest tirsdag 13. juni til jannejuul@dvhus.dk

De seks afgangs-dramatikere er Lene Lømmel Lømmelsen (med ’Returbillet til himlen’). Mia Juhl (’Drømmehuset’), Anja Hitz (’#Stolen’), Birger Persson Bovin (’Dig og mig, Stolo’), Stine Q. Pagh (’Ria og dyret der ikke kunne tæmmes’) og Johanne Fridahl Willman (’Rau’).

Johanne Fridahl Willman har på opfordring fra Teateravisen begået en lille beretning om opholdet på DV 21-23:

Dramatiker Væksthus har været et helt vildt spændende forløb, hvor jeg føler, at jeg er blevet set og taget seriøst som dramatiker. I de her to år er jeg blevet klogere på både mig selv, men også andre. Jeg er taknemmelig for den gruppe mennesker, jeg har lært at kende over dette forløb, hvor vi alle er meget forskellige men alligevel har fået et sammenhold om det at skrive dramatik.  

På DV har vi haft forskellige meget erfarne lærere med forskellige baggrunde, men vi har også arbejdet på det manuskript, vi nu står med her til slut. Mit manuskript er en ungdomsforestilling om at implodere til et sort hul (og noget med en talende navle, en fysiker og en pensioneret kriminalbetjent). Et stykke der er blevet sjovt, finurligt og meget dybt. Undervejs har vi fulgt hinandens processer, men også fået hjælp fra både Janne og Jesper (DV-lederne, red.) samt en personlig mentor tilknyttet skrivningen. Jeg var godt matchet med dramaturg Mette Kruse, og vi har haft lange snakke, grin og fået historien om Rau til at kunne langt mere end jeg først troede ideen kunne rumme. 

Jeg elsker at forvilde mig ind i, til tider, komplekse universet, og jeg føler at jeg på DV har mødt nogen mennesker der ser den måde jeg tænker på som et potentiale, og vil mig det bedste.

Derfor glæder mig helt vildt meget til at skrive videre, fordybe mig i skøre tanker, spændende metaforer, menneskelige historier, og dybe tanker i mit videre liv – nu også som dramatiker. 

Så mangler du et manuskript: call me.  ;-)’

Se mere på DV’s hjemmeside: https://www.dvhus.dk – og læs artiklen om Dramatiker Væksthus version 2.0 ('Nye tider for Dramatiker Væksthus')

(Billedet: DV-21-23 klædt på til de afsluttende readings forude: Leder og underviser Janne Juul, deltager Lene Lømmel Lømmelsen, underviser Rikke Lund Heinsen, deltager Birger Persson Bovin, deltager Stine Q. Pagh, deltager Anja Hitz, leder Jesper B. Karlsen og deltager Johanne Fridahl Willman. Deltager Mia Juhl var desværre syg. Foto: DV)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne