27. maj 2019

Dramatiker Væksthus inviterer til staged reading

Det er den 11. udgave af DramatikerVæksthusets vellykkede talentudviklingsprojekt, der er til afgangsprøve på Teater Vestvolden i Hvidovre fredag 31. maj fra kl. 19.00-21.30. 

Her vil tekstuddrag fra de seks snart udvoksede dramatikerspirer blive udsat for instruktører og skuespillere i den ufærdige form, der kendes som stage readings, hvor spillerne har manuskriptet med på scenen med nødtørftig scenografi.

Alligevel giver de ufuldendte værker – slutningerne bliver ikke kastet i grams til publikum – ofte gode muligheder for at vurdere dramatikernes arbejde.

Der er gratis adgang – billetter kræves dog – til arrangementet, som traditionelt bliver overværet af venner og  kolleger og teaterledere m.fl.

Der vil blive vist uddrag fra følgende:

– 'Verdens dummeste familie' af Anette Vinther Jensen (f. 1970)

– ' I vejen' af Gaia Victoria Muñoz Rosberg f. 1977)

– 'Min usynlige ven' af Julie Ravnhøj (f. 1988)

– ' Det indre cirkus' af Marie Louise Cornelius (f. 1982)

– 'Ulige uger' af Tine Grauengaard ( f. 1969) 

– 'Jeg hedder Villum' af Ulrik Bencard (f. 1965)

Se deltagernes cv via dette link.

Til at hjælpe afgangsteksterne på vej rent scenisk har DV 17-19-holdet fået assistance af instruktørerne Solveig Weinkouff og Leiv Arne Kjoellmoen og skuespillerne Katrine Karlsen, Theresa Sølvsteen, Lotte Bergstrøm, Jesper Pedersen, Anders Valentinus Dam og Folmer Gry Kristensen.

Se mere på DramatikerVæksthus på hjemmesiden: https://www.dvhus.dk

Som appetizere:

Se artiklen 'Til træf i drivhuset' og reportagen fra sidste stage reading for afgangsholdet 2015-17, 'Spirerne foldede sig ud'.

Billetter til staged reading 31. maj kan erhverves via dette link

(Billedet: Afgangsholdet DV 17-19: Forrest fra venstre: Anette, Julie, Marie Louise, Gaia. Øverst Ulrik og Tine. Foto: Kenneth Gall)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne