Organisationerne Dansk Teater og Skuespillerforbundet har i fællig sendt et høringssvar til Forslag til Lov om ændring af lov om folkeskolen (Styrket praksisfaglighed).
I en meddelelse fra Dansk Teaters direktør, Louise Stenstrup, hedder det:
'I høringssvaret påpeger Dansk Teater og Skuespillerforbundet bl.a., at drama bør sidestilles med de øvrige praktiske og kunstneriske fag som billedkunst, musik og madkundskab og således på linje hermed udbydes som obligatorisk 2-årigt valgfag. Lovændringen har jf. lovforslaget til formål at styrke folkeskoleelevers praksisfaglige kompetencer, kreativitet, dannelse samt give mulighed for at kunne fremme elevers kompetencer på en fremtidig arbejdsplads.
Faget drama, og de kompetencer elever vil opnå herigennem, spiller en central rolle for opfyldelsen af disse mål. Faget drama vil kunne ruste folkeskoleelever i færdigheder som ideudvikling, evnen til at navigere i det ukendte, bevidsthed om mulige udtryksmidler, formidlingsevner, kreativitet, samarbejdsevne mm, som er nødvendige og centrale i mange arbejdsmæssige sammenhænge, ligesom drama vil kunne styrke elevernes dannelsesmæssige og refleksive evner.
Det er derfor problematisk, at faget drama fortsat jf. Folkeskolelovens § 9, stk. 1 alene udbydes som et 1-årigt frivilligt trinforløb, hvorimod valgfag som håndværk, design og madkundskab nu udbydes som obligatorisk 2-årigt valgfag på linje med musik og billedkunst'.
Man kan læse de to organisationers høringssvar som pdf her.
(Billedet: Drama bør i folkeskolen sidestilles med billedkunst og musik og andre kreative/praktiske fag, mener Dansk Teater og Skuespillerforbundet. Foto hentet fra faghæfte i drama fra Undervisningsministeriets håndbogsserie)