9. august 2021

Dødsfald: Direktør Ebbe Høyrup

Ebbe Høyrup, direktør for Levende Musik i Skolen (LMS) gennem 29 år, er død, 66 år, efter et års alvorlig sygdom.

Ebbe Høyrup (f. 1955), der var uddannet bibliotekar, nåede bl.a. at være leder af Den Rytmiske Aftenskole i Aarhus, inden han af Dansk Rock Samråd, Jazzkredsen, Musik og Ungdom og Statens Kunstfond i 1992 blev udpeget til at starte deres fælles børnekulturelle satsning, Levende Musik i Skolen.

LMS blev således hans livsværk, som han gjorde til et børnekulturelt fyrtårn, hvor visionen om at nå ud til alle Danmarks børn med professionelle koncerter nåede indenfor rækkevidde, da skolekoncerterne nyligt blev sat på finansloven over en fireårig periode fra 2021.

For kompetencecentret Teatercentrum var Ebbe Høyrup også en nær og vigtig samarbejdspartner, idet man i samarbejde med LMS og Dansehallerne i en årrække har drevet Kulturpartner, som bl.a. står for Kulturpakker, men også for KulturCrew, som er et fælles projekt, ligesom man i fællesskab har været initiativtagere til netværket FOKUS og sammen har arrangeret konferencer og workshops indenfor feltet 'kultur for børn og unge'.

»I vores tætte samarbejde, der har stået på i næsten 15 år, har vi haft kontakt mindst en gang om måneden, og vi har koordineret aktiviteter, ikke bare de fælles, men også de indsatser, som vi hver især har stået for i vores respektive organisationer. Ved dette samarbejde har vi kunnet gøre vores arbejde for børns møde med kunst bedre. Personligt har jeg nydt stor gavn af Ebbes viden, erfaring og store indsigt i området og det vil blive et stort savn, at han ikke er her mere,« siger Teatercentrums direktør, Henrik Køhler.

Ifølge LMS afholdes der mindehøjtidelighed fredag den 13. august, kl. 14 på Kirstinelund Udviklingscenter, Vroldvej 162, 8660 Skanderborg.

(Billedet: Ebbe Høyrup er død. Han var direktør for Levende Musik i Skolerne gennem 29 år og  også i mange år en af Teatercentrums gode og vigtige samarbejdspartnere. Foto: LMS)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne