3. oktober 2012

Disney valgt Fredericia

Den amerikanske underholdningsgigant Disney vil have styr på tingene, når der skal laves musicalopsætninger af deres berømte og prisbelønnede tegnefilm ’Aladdin’ fra 1992. Derfor har Disney selv udvalgt de fem teatre, der må sætte forestillingen op, ligesom man selv har leveret manuskript og noder m.v.

Og i Europa er valget faldet på det danske Fredericia Teater, der i morgen, 4. oktober 2012, kan holde europapremiere på ’Aladdin’, der bliver musicalteatrets hidtil største satning.

»Det er en stor ære, og det er virkelig en blåstempling af det musicalarbejde, der er blevet gjort i Fredericia og Danmark i de senere år. Vores opgave består nu i at skabe én af de største og bedste teateroplevelser i Danmark,« lyder det fra Søren Møller, der er direktør på Fredericia Teater

Forestillingen, der har et ensemble på over 30 musicalperformere, sangere og dansere,  instrueres og koreograferes af amerikanske Lynne Kurdziel Formato, mens animationsfirmaet Nørlum, Jens Frausing og Anders Digmann Jensen har skabt forestillingens scenografi og Anna Juul Holm de mange kostumer. Endelig svinger kapelmester Christian Baltzer  taktstokken over et 18 mands orkester.

Titelrollen som Aladdin har Johannes Nymark, der faktisk selv er udklækket fra Det Danske Musicalakademi Fredericia i 2009 og tillige har en uddannelse fra Broadway Dance Center i New York. Nymark har medvirket i en række danske musicals – senest

’Singin’ in the Rain’ på Det Ny Teater. Hans kvindelige modpart i rollen som Jasmin er  Maria Lucia, der tidligere har haft Disneys univers inde på livet, idet hun medvirkede i  ’Beauty and the Beast’ på Det Ny Teater for syv år siden – og i øvrigt spillede over for Johannes Nymark i ’Les Misérables’ på samme teater for tre år siden.

Og selvom Disney står for den overordnede styring af ’Aladdin’, bliver udgaven i Fredericia selvfølgelig på dansk. Og forventes at følge op på succesen med tegnefilmen, der alene i Danmark er set af 522.000 biografgængere, mens over 300.000 har købt filmen på VHS eller DVD.

Fredericia Teater appellerer i høj grad til de unge med deres sprælske musicals og nyder også Reumert-juryens bevågenhed. Til dette års Reumert-fest var man nomineret i kategorien Årets Musikteater/Show for forestillingen ’Avenue Q’, mens Fredericia Teater gik hele vejen og fik Reumert-prisen for Årets Musikteater i 2010 med deres opsætning af ‘High School Musical 2’. Tidligere i år gjaldt det musicalen ‘Edges’ om teenagelivets knaster og knubs, der blev anmeldt her på portalen.

Musicalen ’Aladdin’ spiller uden nedre aldersgrænser på Fredericia Teater fra 4. oktober – 11. november 2012.  www.fredericiateater.dk

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne