3. marts 2020

Det Lille Teater & Marionet Teatret søger teaterleder

Det er rent præcist et år siden, at Trine Wisbech meldte ud, at hun ville stoppe som teaterleder på Det Lille Teater og Marionet Teatret i efteråret 2020 for at søge nye udfordringer i teaterlivet. Hun har været leder siden 2014 og før da i fem år medlem af Det Lille Teaters daværende kollektive ledelse. 

Nu er chefjobbet så slået op. Med forventet tiltrædelse 15. september 2020 – og med deadline for ansøgninger 14. april. Der afholdes ansættelsessamtaler i uge 19 og 20. Og man kan se jobbeskrivelse og forventninger på Det Lille Teaters hjemmeside: https://detlilleteater.dk/om-teatret/ledige-stillinger

Det er et job på et sted, der emmer af dansk børneteaters historie. Det Lille Teater blev etableret som Danmarks første stationære scene for børneteater i august 1966 (se artikel i anledning af 50-års jubilæet i 2016), mens Marionet Teatret i Kongens Have fejrede SIT 50-års jubilæum som gratis sommerparkteater tre måneder før (se artikel).

De to teatre blev fusioneret i 2013 og fortsatte i fællig som lille storbyteater i Københavns Kommune. Det Lille Teater har to scener i Lavendelstræde og Marionet Teatret scene i spillepavillonen i Kongens Have. På Det Lille Teater er målgruppen børn på 2-10 år og deres voksne. På Marionet Teatret spilles der for alle fra 2 år og op.

Teatrene har fire fastansatte medarbejdere: Teaterleder, administrator og to teknikere. Hertil kommer flere løst tilknyttede administrative/tekniske medarbejdere. Alt kunstnerisk personale ansættes freelance til de skiftende produktioner. 

Teatrene viser udelukkende egenproduktioner og skaber hvert år fire-fem produktioner og afvikler årligt over 400 forestillinger for 35-40.000 publikummer. Det årlige budget er på ca. 7,3 mio. kr. 

Se mere på www.detlilleteater.dk

(Billedet: Man kan blive teaterleder på hele to teatre på ën gang, når Det Lille Teater i Lavendelstræde og MarionetTeatret i Kongens Have søger ny chef på posten. Fotos: Teatrene)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne