27. september 2017

Det Kgl. Biblioteks teatersamling får ny forskningsbibliotekar

Det Kgl. Bibliotek har netop ansat Anna Lawaetz som ny forskningsbibliotekar med ansvar for teatersamlingen, der indeholder omkring 40.000 danske eller oversatte skuespiltekster i manuskript og ca. 20.000 primært udenlandske skuespiltekster. Derudover indeholder samlingen et stigende antal teaterarkiver fra såvel eksisterende som nedlagte teatre – herunder børneteatre – indeholdende forestillingsmateriale, presseklip, administrationspapirer, korrespondancer, regnskaber m.m.

Anna Lawaetz (f. 1979) har et ben i både den praktiske og den akademiske teaterverden. Hun er cand. mag. i teatervidenskab, har en ph.d. fra Institut for Kunst- og Kulturvidenskab på Københavns Universitet og har arbejdet med publikumsforskning. Hun var i perioden 2007-2014 kunstnerisk leder af performancegruppen Sisters Hope og har arbejdet med teater, cirkus og opera i Frankrig igennem en årrække bl.a. på Théâtre du Soleil, ligesom hun har fungeret som dramaturg for Darger & Co med base på Frilandsmuseet.  

Anna Lawaetz overtager posten fra Alette Scavenius og fortæller Teateravisen, at noget af det, hun bl.a. vil kigge på, er, hvordan børneteater er repræsenteret i samlingen, hvor Teateravisen har en formodning om, at danske børneteatre generelt ikke er så flittige til at sende materiale til teatersamlingen.

Og Anna Lawaetz er bestemt ikke fremmed for dansk børneteater. I sin tid som publikumsforsker på Det Kgl. Teater var hun en del af vidensprojektet 'A Suitcase of Methods', der bl.a. undersøgte børnepublikummets oplevelse med scenekunst, og i den forbindelse snakkede hun med ZeBU's kunstneriske leder, Jørgen Carlslund, og skrev artiklen 'Det er ikke for sådan nogen som os' til teateravisen.

I forbindelse med jobskiftet gøres der opmærksom på, at teatre, der tidligere har været vant til at sende materiale ind til Alette Scavenius, fremover skal stile det til Anna Lawaetz: alaw@kb.dk / Det Kongelige Bibliotek, Post- boks 2149, 1069 København K.

(Billedet: Anna Lawaetz er ny forskningsbibliotekar for teatersamlingen på Det Kgl. Bibliotek – og har et godt øje til børneteatret… Foto: Jeppe Lawaetz)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne