30. december 2020

Det Frie Felts Festival 2021

SIDSTE: Festivalen er aflyst i sin fysiske form og afvikles i stedet som en online-begivenhed 19.-24. januar, og der sendes dagligt fra YouTube kl. 16-18 – på engelsk.

Det Frie Felts Festival, der i år for første gang afviklet både i København og Aarhus i løbet af januar måned, byder på 16 kuraterede værker, to forskellige internationale gæstespil, to parallelprogrammer ved Den Danske Scenekunstskole og HAUT samt to branchefaglige webinarer.

Festivalen, der er støttet af Statens Kunstfond, er en samlende platform for den eksperimenterende scenekunst i Danmark – og udvidelsen af festivalen til to byer skal være med til at skabe større synlighed for den frie scenekunst. 

Det Frie Felts Festival blev afholdt første gang i 2014, og denne sjette udgave finder sted 18.-25. januar i København (Teaterøen og Copenhagen Contemporary) og 27.-31. januar i Aarhus (Bora Bora, Godsbanen og Teater Katapult) samt stedsspecifikke lokationer i begge byer.

Med mindre at den nye covid-19-restriktionsdato ikke forlænges ud over 17. januar.

De to parallelprogrammer ved Den Danske Scenekunstskole (DDSKS) og HAUT, der indgår i festivalen, finder sted på DDSKS på Holmen og DDSKS i Aarhus samt Teater Republique.

Selvom festivalens primære fokus er præsentation værker fra det frie felt i Danmark, åbners der med internationale forestillinger både i København (hvor den bulgarske queer-kunstner Ivo Dimchev opfører sin 'Selfie Concert') og Aarhus (hvor den østrigske koreograf Florentina Holzingers feministiske 'TANZ'  udstiller samtidens opfattelse af kroppen som et skuespil). 

Program med forestillinger, spillesteder, billetinfo, arrangementer m.v. på:

https://www.detfriefeltsfestival.dk

(Billedet: Det Frie Felts Festivals åbningsforestilling i Aarhus er Florentina Holzingers spektakulære 'TANZ'. Foto: Eva Würdinger)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne