5. april 2016

‘Der hvor solen aldrig går ned’

Der er heldigvis trods den aktuelle kulturelle armodsstrategi stadig gang i vækstlaget når det gælder nye grupper, projekter og forestillinger.

Teater 1760 er et af disse, som 10. april har premiere på forestillingen 'Fornyelser dér hvor solen går ned' på CPH Volume ved Afuk på Enghavevej 82 på Vesterbro, hvor den spiller til 15. april.

Derfor er det også meget passende, at stykket helt overordnet handler om byfornyelse på Vesterbro og hvad det har gjort ved bydelen og dets beboere – og som det hedder i en pressemeddelelse, så foregår fornyelserne såvel i bybilledet som i karakterernes indre og private liv.

Teater 1760, hvis instruktør og de fire medvirkende alle  er unge teaterfolk i tyverne med forskellige faglige baggrunde, har i halvandet år researchet til forestillingen, som bl.a. bygger på fortællinger og anekdoter, som man har samlet ved interviews med en række nuværende og tidligere beboere på Vesterbro, både unge og gamle, ukendte og kendte – bl.a. Erik Clausen, Bo Schiøler og Chili Turèll.

I samarbejde med Vesterbro Lokaludvalg og Valby Lokaludvalg og en række lokale skoler har Teater 1760 desuden afholdt workshops for unge på Vesterbro og i Valby for at få de unge til at sætte ord på deres egen identitet og forhold til deres bydel

'Fornyelser dér hvor solen går ned' spiller for alle fra 13 år og op – og forestillingen har altså premiere samme dag, som den store Aprilfestival 2016 sættes i gang i nabokommunen Frederiksberg.

Så med knap 200 forestillinger for børn og unge i samme spilleuge er der noget at måle sig med og mod…

Teater 1760 spiller også forestillingen 20. april på Vesterbro Ungdomsgård, mens man i 2017 agter at tage på turne rundt i landet. 

Læs mere om teatret og forestillingen mv. på www.teater1760.com

(Billedet: De fire fra scenekollektivet Teater 1670 i autentiske omgivelser på Vesterbro: Louise Kilhof, Mark Viggo Krogsgaard, Mette Søndergaard Nielsen og Ida Kenskov. I forestillingen erstatter Signe Hørmann Sørensen Kilhof, der er på barsel. Foto: Photogaarf)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne