3. februar 2021

Der er valgt nominerede til Teaterpokalen

Foreningen Danske Teaterjournalister, der består af mere end 30 teateranmeldere og teaterjournalister ved danske trykte, tv- og radiomedier og på digitale platforme, måtte opgive at holde sin vanlige fysiske generalforsamling i november, hvor et vigtigt punkt er at finde  kandidater og modtagere til de tre priser, som foreningen bestyrer: Teaterpokalen, Teaterkatten og Initiativprisen.

Nu blev der i stedet afholdt zoom-generalforsamling 1. februar, men den vanlige prisuddeling bliver ikke muligt med de nuværende corona-restriktioner. Når vinderen af Teaterpokalen er fundet via afstemning blandt foreningens medlemmer mellem de seks udpegede kandidater, vil modtageren derfor få overrakt prisen ved en mindre højtidelighed. 

På grund af nedlukningen er der selvfølgelig opført væsentligt færre forestillinger end normalt, men der er alligevel leveret scenekunst af høj kunstnerisk kvalitet, lyder det fra foreningen i en pressemeddelelse.

Nomineringer til Teaterpokalen 2020:

– Solodanser Kizzy Matiakis, 'Blixen' og 'Sylfiden', Det Kongelige Teater                                 

– Skuespiller Esben Smed, 'Hamlet', Det Kongelige Teater

– Skuespiller Kirsten Olesen, 'Et tysk liv', Det Kongelige Teater

– Skuespiller Marie Knudsen Fogh, 'Det gode vs. det onde', 'Alle mulige ting til salg' og 'Revolution i kommunen', Aalborg Teater 

– Skuespiller Jakob Madsen Kvols, 'Et Juleeventyr', Aarhus Teater 

– Scenograf David Gehrt, 'Ordet', Aarhus Teater

For Teateravisens særlige tunnelsyn er det tætteste disse nomineringer kommer børne-, ungdoms- og familieteatret selvfølgelig Jakob Madsen Kvols scenekunstneriske indsats som Ebenezer Scrooge i 'Et Juleeventyr', der også fik gode ord med på vejen i portalens anmeldelse

Teaterpokalen er en af Danmarks ældste teaterpriser. Pokalen gives for en enestående scenisk præstation i den forløbne sæson, og kunstnere fra alle led i den scenekunstneriske proces kan nomineres. Prisen er indstiftet i 1933 af Teatermedarbejderforeningen. Med prisen følger 50.000 kr., sølvtøj og uvisnelig hæder…

Modtagerne af Teaterkatten (25.000 kr.) gives traditionelt til iscenesættere, dvs. instruktører eller koreografer, mens Initiativprisen (15.000 kr.) gives til en organisation, institution eller person, som har taget et eller flere initiativer til gavn for scenekunsten lokalt eller nationalt.

Navnene på disse to modtagere holdes hemmeligt for offentligheden til selve overrækkelsen.

(Billedet: Jacob Madsen Kvols, Et juleeventyr, Aarhus Teater. Foto: Emilia Therese. David Gehrts scenografi til Ordet, Aarhus Teater. Foto: Emilia Therese. Kirsten Olesen, Et tysk liv, Det Kongelige Teater. Foto: Camilla Winther. Marie Knudsen Fogh, Alle mulige ting til salg, Aalborg Teater. Foto: Allan Toft. Esben Smed, Hamlet, Det Kongelige Teater. Foto: Emilia Therese. Kizzy Matiakis, Sylfiden, Det Kongelige Teater. Foto: Per Morten Abrahamsen)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne