13. maj 2020

Der er stadig dømt OFFSIDE

Teatrene er fortsat i covid-19-situationens vold og derfor nødt til at omkalfatre deres aktiviteter og aftaler et godt stykke tid endnu.

Således skulle Teatret Masken i Nykøbing F. have lagt hus til en række workshops fra 28. april til 20. maj, hvor alle 8. klasser fra Lolland og Falster på skift skulle have haft en dag på teatret, hvor de unge skulle lære både hinanden og sig selv bedre at kende.

De skulle i dette regi have fortalt om deres liv, oplevelser, tanker og drømme – historier som skulle bruges som inspiration til ungdomsforestillingen 'OFFSIDE' – en co-produktion med teatret Hils Din Mor om homofobi i dansk fodbold (se note om projektet).

»Men da de unge efter de nugældende forholdsregler ikke kan komme ind på Teatret Masken, har vi i stedet udarbejdet en digital workshop, der består af en lille introduktionsfilm, hvor alle medvirkende omkring forestillingen kort præsenterer sig selv, og vi fortæller om konceptet,« siger teaterleder hos Masken, Hannah Karina Mikkelsen til Teateravisen.

»Herefter er der en række spørgsmål til de unge, hvor svarene vil være anonyme. Det er vores håb, at de vil være så ærlige som muligt og bruge 'workshoppen' til at få læsset af. Og da den er blevet digital, er det nu også muligt for at elever i 6.-10. klasse at deltage.« 

Hvor workshoppen oprindeligt havde temaer som homofobi, sexisme og racisme i dansk sport, er det nu blevet præciseret til: Kønsroller, krop, sportsfællesskaber og seksualitet. 

Manuskriptet skal skrives af Peter-Clement Woetmann og forestillingen  instrueres af Niels Erling, mens Lise Marie Birch står for scenografien. Skuespillerne er René Benjamin Hansen, Peter Schlie og Mathias Bøgelund.

Forestillingen 'OFFSIDE' er for de 12-18-årige og bliver efter planen sat op i foråret 2021 på Teatret Masken med en spilleperiode her på tre uger. Herefter tager man direkte på Aprilfestival (i Holbæk!) og siden på turne, hvor den bl.a. skal spille på EuroGames og World Pride 2021.

Forestillingen er støttet af Hummel, Dansk Tennis Fond og Statens Kunstfond, mens Guldborgsund og Lolland kommuner betaler nogle af udgifterne til workshoppen via deres nye initiativ: 'Dannelsesrygsække' (der skal sikre, at 'alle børn i kommunale dagtilbud og skoler modtager kvalificerede kunst- kultur og naturforløb'). 

(Billedet: Teaterleder på Masken, Hannah Karina Mikkelsen, skuespillerne René Benjamin Hansen, Mathias Bøgelund og Peter Schlie samt instruktør Niels Erling samlet forud for den kommende 'OFFSIDE'-forestilling. Foto: Jesper Frølund Hansen/Hils Din Mor)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne