21. januar 2009

Den røde løber rulles ud i Rønde

Teaterkompagniet blev egnsteater i Syddjurs Kommune pr. 1 januar 2009, og det fejres med champagnebelagt reception og fest lørdag den 31. januar på Hotellet, Hovedgaden 10 i Rønde, der er det nyslåede egnsteaters nye, faste opholdssted.

Udover teaterkolleger, venner og repræsentanter for det nye egnsteaters værtskommune, ventes også borgmesteren fra norske Skaun Kommune (syd for Trondheim), hvor teaterleder og skuespiller Heke Tokle kommer fra. Her spillede hun for nylig også hovedrollen som møllerfruen Marie Sørensen i et stort egnsspil.

Men frem til den officielle åbning har Syddjurs Kommunes nye egnsteater p.t. også travlt med at sprede 5.000 brochurer ud til skoler, SFO’er og ungdomsklubber i Danmark samt til alle børnehaver i Region Midtjylland. De skal være med til at sælge Teaterkompagniets fem forestillinger på kommende turneer. Med mere end 100 turneforestillinger om året de senere sæsoner har Teaterkompagniet fået status som et af landets flittigste børneteatre.

Men der bliver budt på andet end børneteaterforestillinger på egnsteatret. Første gæstespil er således Teatret Veras Øje med voksenforestillingen ‘Realia’, der opføres 4. februar.

Stykket er skrevet og instrueret af egnsteatrets anden leder, Thomas Trier, der har sat fem skuespillere stævne og fortæller historier og hændelser fra spillernes egen virkelighed. Den anmelderroste forestilling har tidligere spillet i København og Århus.

På de indre administrative linjer har Teaterkompagniet i øvrigt allierede sig med dramaturgstuderende Anne Sophie Refskou, der skal tilbringe et semester i praktik på det nye egnsteater.

Se mere på www.teaterkompagniet.dk
– se også artiklen ‘Teaterkompagniet bliver egnsteater’ fra 21.10.08 her på sitet.

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne