12. februar 2010

Den Nordiske Dramatiker Pris 2010

Det relativt nystartede teater, Teatret st.tv., der er ’i stald’ hos Nørregaard Teater, har haft stor succes med deres ungdomsforestilling, ’6 PLR K?’ for de 13+-årige, og nu får forestillingen lidt mere opmærksomhed, efter at dramatikeren Line Mørkeby er indstillet til Den Nordiske Dramatiker pris, som uddeles under De Nordiske teaterdage i Lund på BIBU-festivalen – 8. maj 2010. Vinderen får både hæder og en check på 40.000 kroner.

Line Mørkeby (f. 1977) er bachelor i teatervidenskab og kunsthistorie fra Københavns Universitet og uddannet fra dramatikeruddannelsen ved Aarhus Teater 2007.

’6 P, LR, K?’ havde premiere på på Horsens Børneteaterfestivali september 2008. I juryens begrundelse hedder det:

Line Mørkebys ’6, P LR K’ er et bud på nyt, dansk ungdomsteater, der med et brændende akuelt emne – udfordring af de unges seksuelle grænser – tager kampen op med målgruppens surfende, fragmentariske virkelighed og som stærkt og nærværende teater insisterer på venskabet som bolværk mod overgrebene. Fortællingen er dybt solidarisk med de unge, og selv om der kun er to medvirkende, opererer den suverænt med flere fortælleplaner og skaber rum både for bevægende emotionelle udskridninger og skægge muligheder for kærligt at karikere attituder og personer i miljøet. Dramatikeren foregiver aldrig, at tematikken er enkel, eller at happy endings er garanteret; til sidste chokerende scene er konfliktstoffet intakt.

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne