16. oktober 2013

Den lille Rødhætte indtager Skuespilhuset

Det Kongelige Teater inviterer til en såkaldt 'international festival' med forestillinger bygget på eventyret om 'Den lille Rødhætte'.

Det sker 13.-22. november, hvor tre franske gæstespil entrer Skuespilhuset med tre originale animationsudgaver af eventyret – berammet fra 12 år og opefter og spillet på engelsk.

Det er kurator Catherine Poher – selv fransk, men en af dansk børneteaters absolut mest roste og prisbelønnede sceneinstruktør – der har fundet frem til de tre teaterkompagnier: Vélô Théâtre, Théâtre Manarf og Le Grand Parquet/Compagnie Graine de Vie.

Den lille Rødhætte-festival følger i fodsporene fra sidste års besøg af den belgiske objektteaterkunstner, Agnès Limbos, der var første udkald i en serie af internationale gæstespil for børn, unge og deres voksne på Det Kgl. Teater, ligeledes med Catherine Poher som kurator.

De tre franske forestillinger er:

– Vélô Théâtre: Og han spiste mig (Lille Scene 13.-15. nov. kl. 10 og 18)

– Théâtre Manarf: Intim-Intim (Store prøvesal 13.-16. nov. kl. 19,30; 17. nov. kl. 17)

– Le Grand Parquet/Compagnie Graine de Vie: Ulvens sult (Lille Scene 20. nov. kl. 18; 21-22. nov. kl. 10 og 18).

I forbindelse med de tre forestillinger indbydes også til en såkaldt samtale om scenekunst torsdag 14. november kl. 20,45 (tilmelding ikke nødvendigt), hvor temaet er, hvordan man skaber originale forestillinger ud af urfortællinger som 'Den lille Rødhætte'. Det foregår i en   samtale mellem Vélo Théâtres Charlot Lemoine og Tania Castaing og objektteaterkunstneren Jacques Templeraud fra Théâtre Manarf.

Læs mere på www.kglteater.dk/det-sker/skuespil

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne