15. april 2019

Den Jyske Kunstfond får to nye medlemmer

Region Nordjylland og Region Midtjylland har valgt at træde ind i bestyrelsen i Den Jyske Kunstfond, som har eksisteret siden 2018, og i den forbindelse har kulturminister Mette Bock udnævnt to nye medlemmer til bestyrelsen. 

Den Jyske Kunstfond modtager samtidig en million kroner ekstra årligt – 500.000 kroner fra hver region – som skal gavne kulturelt iværksætteri i Region Nordjylland og Region Midtjylland. De ekstra midler vil allerede kunne uddeles af fonden i 2019. 

Det har fra kulturminister Mette Bocks side været en ambition fra begyndelsen, at De Regionale Fonde (Den Jyske Kunstfond og Øernes Kunstfond) skulle vokse sig større.

Kulturminister Mette Bock har udnævnt teaterdirektør Lars Sennels, Vendsyssel Teater, Region Nordjylland, og  regionrådsmedlem og gymnasielektor Dorte West, Region Midtjylland.

De to fonde fik oprindeligt til opgave de næste fire år at uddele 2,3 millioner kroner fra hver fond til kulturelt iværksætteri. Fra 2019 har Den Jyske Kunstfond nu 3,3 millioner kroner til rådighed ved deres uddelingsrunde i oktober måned i år.

De Regionale Kunstfonde modtager ansøgninger fra lørdag den 1. juni, og der er deadline for ansøgninger mandag den 2. september 2019. 

Læs mere om De Regionale Kunstfonde og ansøgningsprocedurer.

(Billedet: Lars Sennels, teaterdirektør for Vendsyssel Teater, føjer en ny kasket til samlingen af tillidsposter, der i forvejen bl.a. omfatter bestyrelsespost i Dansk Teater og medlem af arbejdsgruppen, der skal finde en afløser for Reumert-priserne… Foto: Jakob Stage) 

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne