10. maj 2022

‘Den frie scenekunst på Teaterseminar’

Sidste år klædte Udviklingsplatformen for Scenekunst til kompagnier på til at pitche og promovere deres forestillinger på Danmarks Teaterforeningers årlige Teaterseminar, der fungerer som en veritabel salgsmesse for voksen- og familieforestillinger. Det resulterede i en række solgte forestillinger fra den frie scenekunst til teaterforeninger og andre arrangører rundt om i landet. 

’Det var utroligt betydningsfuldt for os. Vi har i alt solgt 20 turnéforestillinger, som alle kom i stand efter Teaterseminaret. Vi havde ikke haft penge til at komme af sted, hvis ikke vi havde fået støtten til det, eller var blevet ’pisket’ til at aflevere materiale, pitche osv.’, lyder det bl.a. fra  Astrid Hansen Holm, instruktør og dramaturg for Ruby Gamache

Med støtte fra Statens Kunstfond gentager Udviklingsplatformen nu det vellykkede initiativ, hvor frie scenekunstnere og -kompagnier kan ansøge om deltagelse i et forberedende forløb og få dækket deres deltagergebyr og ophold på Teaterseminaret, som i år afholdes i Esbjerg d. 18.-20. november. 

Det forberedende forløb er skræddersyet til scenekunstnere og -kompagnier, der har potentiale for bredere distribution på danske scener, men som mangler den fornødne viden og ressourcer til at realisere potentialet. Målgruppen for initiativet er derfor projektstøttede scenekunstnere og -kompagnier med forholdsvis begrænset eller ingen erfaring med turnésalg i Danmark.  

Det er et kriterium i udvælgelsen af de i alt 8-12 deltagere til årets Teaterseminar, at deres forestilling(er) bliver optaget i Garantiordningen i sæson2023/24. Ansøgning om deltagelse sker derfor gennem Statens Kunstfonds ansøgningsportal i puljen ’Optagelse af forestillinger til Garantiordningen’ (link: https://www.kunst.dk/for-ansoegere/soeg-tilskud/garantiordningen-optagelse-af-forestillinger ).

Deadline for ’Optagelse af forestillinger i Garantiordningen’ er 1. juni kl. 14. S

Projektstøtteudvalget for Scenekunst står for udvælgelsen af deltagerne, mens Udviklingsplatformen for Scenekunst  koordinerer og faciliterer initiativet.

Læs mere her + ( link https://www.udviklingsplatformen.dk/den-frie-scenekunst-paa-teaterseminar-2022/

(Billedet: Igen i år får en række frie scenekunstkompagnier støtte til deltagelse på Danmarks Teaterforeningers seminar. Foto: Udviklingsplatformen for Scenekunst)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne