22. marts 2019

Den allersidste sang

Carte Blanche er et meget innovativt teater, der gerne dyrker interaktive  installationsforestillinger, sanserum osv. – men dog også har sans for traditionelle teaterforestillinger som fx samarbejdsprojekterne med Gruppe 38. 

De to teatre er lige sammen med Teatret Møllen og Teater2Tusind aktuel med den overmåde anmelderroste 'Tænk, hvis man havde en rejsegrammofon', der netop har spillet i Viborg og nu skal til Haderslev 23.-24. marts, inden kursen sættes mod Aprilfestival 2019 i Hjørring.

Men installationer har så afgjort høj prioritet hos egnsteatret i Viborg. Og lige nu kan man opleve en Virtual Reality-film på Charlottenborg Kunsthal som en del af CPH:DOX fra 20.-31. marts 2019 – og senere kommer den til Viborg.

VR-installationen hedder 'Songbird'og tager publikum med tilbage i tiden for at møde en sagnomspunden fugleart, 'ō'ō-fuglen, der blev erklæret for uddød i 1987, og høre dens sidste sang i et virtuelt univers. En VR-oplevelse giver publikum en helt personlig og intens oplevelse af fortællingen, men kun opleves af én person ad gangen. Derfor er Carte Blanche gået sammen med animationskunstnerne Uri og Michelle Kranot – der er blevet hædret med branchens fineste priser for deres arbejde – om at skabe en installation omkring filmen, en unik og anderledes teateroplevelse, der kan opleves både indefra og udefra.

I stykket er 'ō'ō-fuglen 3D-animeret, og andre fugle som i'iwi og kamao er 2D-animerede. Skoven selv er malet både i 2D og 3D, og hvert et blad og plante er animeret efter en forudgående omhyggelig research for at sikre den videnskabelige korrekthed.

Man kan se en trailer til filmen her: https://www.cblanche.dk/songbird-cphdox

Og link til 'Songbird' på CPH:DOX: https://cphdox.dk/program/film/?id=1208

(Billedet: Songbird' er produceret med støtte fra The Guardian, HTC VIVE Arts, The Animation Workshop og Carte Blanche)  

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne