12. september 2016

De Sceneste formidler teaterglæde

De Sceneste – det er navnet på en nystiftet kunstnerisk iværksættergruppe, der med basis på og i samarbejde med Nørrebro Teater vil søsætte happenings og events der 'åbner teatrets døre for unge, med unge og på de unges præmisser', som det lyder i en pressemeddelelse fra teatret.

Gruppen består af 20 unge i alderen 19-25 år, som mødte hinanden som iværksætterelever på Det Kongelige Teater i 2015 og laver scenekunstprojekter med fokus på målgruppen 15-30 år.

De 'brænder for at formidle teater til deres jævnaldrende', som det hedder i en pressemeddelelse, der fortæller om De Scenestes første event, som skulle finde sted 2. september, hvor man inviterede på improteater og  'billige borgerkrigsbajere' fra Nørrebro Bryghus som optakt til teatrets kommende forestilling, 'Den danske borgerkrig 2018-24', der havde premiere 10. september.

De Sceneste bragte også gratis øl og flyers for forestillingen rundt i lokalområdet og indre by, iført røde dragter og dyremasker.

Nørrebro Teaters direktør, Mette Wolf, udtaler i pressemeddelelsen om det nye samarbejde, at 'vi arbejder i forvejen målrettet på at vise, at vores teater er for alle typer af publikummer til alle tider. Med De Sceneste i huset får vi mulighed for at henvende os til unge publikummer på helt andre måder, end vi umiddelbart har fantasi til'.

(Billedet: De Sceneste på banen i en eventlig optakt, der gerne skulle skaffe flere unge publikummer til den nye forestilling på Nørrebros Teater. Foto fra De Scenestes Facebook-side)

(caj)

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne