2. december 2022

De Regionale Kunstfonde støtter 43 projekter

De Regionale Kunstfonde, som består af Den Jyske Kunstfond og Øernes Kunstfond og har til formål at støtte udviklingen af kunstmiljøer og kunstvirksomheder udenfor hovedstadsområdet, har givet i alt 43 projekter besked om, at de modtager støtte til at realisere deres kunst- og kulturtiltag. 

Øernes Kunstfond har i år valgt at støtte 18 projekter og har uddelt i alt 3.023.500 kr.: 

Blandt modtagere, der har opereret på børne- og ungdomsteaterområdet, er bl.a.  Odsherred Teater med projektet ’Stedet Stemmer’ (tilskud 200.000 kr.); Kind of Opera med projektet ’Headphone Opera’ (100.000 kr.); DYNAMO med deres ’Circus Festival’ (150.00 kr.) og Wunsch Machine med projektet ’Knallertkoreografier’ (85.000 kr.).

Sidstnævnte er et borgerinddragende kunstprojekt, der har til formål at undersøge performative veje til at gøre unge, overhørte stemmer tydeligere i lokalsamfundet. Konceptet blander lydoplevelse med en sitespecifik kunstoplevelse i form af koreografi af knallerter i bunden af Faxe og Boesdal Kalkbrud på Stevns.

Den Jyske Kunstfond har valgt at støtte 25 projekter og har uddelt i alt 3.744.000 kr.:

Blandt modtagere, der har opereret på børne- og ungdomsteaterområdet, er bl.a.  Secret Hotel med projektet ’Under jord’ (tilskud 100.000 kr.); -Teaterforeningen Sceneprojekt med ’Fragmenter af flugt’ (95.000 kr.); Det Flyvende Teater med ’Det Flyvende Teater lander i Trekantområdet’ (300.000 kr.) og Carte Blanche 2.0 (Art-of-listening) med ’The Bonfire Project’ (130.000 kr.), hvor Sara Topsøe-Jensen fortsætter med at lave performances med immersive lydbilleder.

Læs mere om de regionale kunstfonde: https://slks.dk/tilskud/regionale-kunstfonde

(Billedet: DYNAMO, der er et produktionshus for nycirkus og scenekunst i Odense, har fået regional kunstfondstøtte til sin næste circus festival – næste udgave afvikles i juni 2023)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne