29. oktober 2021

De første tre medlemmer af PUS 2022-25 er fundet

Det digitale nyhedsmedie Kulturmonitor kunne forleden fortælle navnene på de 18 personer, som Repræsentantskabet i Statens Kunstfond har udpeget til de seks projektstøtteudvalg for perioden 2022-25, når de nuværende udvalg træder tilbage ved årsskiftet.

Repræsentantskabet udpeger tre af medlemmerne i hvert af fem-personers-udvalgene for scenekunst, billedkunst, litteratur, musik, arkitektur samt kunsthåndværk & design, mens kulturministeren udpeger de sidste to til hvert udvalg: Disse 12 personer skal altså også være på plads, inden de nye udvalg trækker i arbejdstøjet 1. januar 2022.  

For Teateravisen er medlemmerne af Projektstøtteudvalget for Scenekunst (PUS) selvfølgelig af størst interesse – og det gælder givet ikke mindre de mange teatre, der løbende bliver støttet af dette udvalg, der p.t. har omkring 114 mio. kr. årligt til uddeling i de forskellige puljer.

Men indtil videre består PUS 2022-25 altså af: Gitta Malling (leder af Limfjordsteatret), Trine Wisbech (dramatur og tidligere leder af Det Lille Teater/Marionetteatret) og David Cornelius Price (associeret kunstnerisk leder og producent hos Holstebro Dansekompagni – tidligere Black Box Dance Company).

Og med Gitta Malling og Trine Wisbech får dansk børne- og ungdomsteater får i hvert fald mindst to meget erfarne repræsentanter i det vigtig støttegivningsudvalg.

Gitta Mallings kommende udvalgspost betyder i øvrigt, at hun forlader bestyrelsen for Teatercentrum ved årsskiftet.

(Billedet: David C. Price, Gitta Malling og Trine Wisbech får plads i Projektstøtteudvalget for Scenekunst fra årsskiftet. Foto: Teatrene)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne