4. oktober 2023

Dansk Teater har valgt ny forperson

Dansk Teaters medlemsteatre valgte onsdag ny forperson for organisationens bestyrelse  i forbindelse med branche- og arbejdsgiverforeningens årsmøde og generalforsamling på Operaen. Ny forperson er Mette Wolf som i en årrække har været foreningens næstforperson – og som for en uge siden blev udpeget til at afløse Kasper Wilton som teaterchef, når denne træder tilbage fra posten næste sommer (se note).

Lars Sennels, der nu træder tilbage efter fire år i spidsen for Dansk Teater, meldte sig ud i december, at han ville stoppe som direktør for Vendsyssel Teater i løbet af 2023 (se note) – og denne post blev i april i år overtaget af Rolf Heim.

Lars Sennels kan se tilbage på fire år i spidsen for Dansk Teater med stor medlemsudvikling, styrket sekretariat og etableringen af Dansk Kulturliv – og han blev takket for indsatsen med stående applaus på generalforsamlingen.

’Jeg er stolt af, at vi både har afværget kriser og samtidig lykkes med at samle branchen i Dansk Teater over de sidste år. Det bliver også vigtigt fremover, hvor scenekunstbranchen går en spændende tid i møde. Med den ny regering bliver der forhåbentligt tilført flere midler til kulturlivet, men det sker i en tid, hvor det er helt afgørende, at politikerne tør at tænke nyt, så vi får reformeret scenekunstbranchen. Mette Wolf er den helt rette forperson, til at sikre, at branchen bliver hørt, så nye strukturer bliver langtidsholdbare’, lyder det fra Lars Sennels i forbindelse med sin fratræden.

Foruden Lars Sennels stopper også Allan Aagaard, der er direktør på Aarhus Teater, i bestyrelsen. De to erstattes af Peter Westphael fra Randers Teater og Jacob Schjødt fra Odense Teater, som er nyvalgte til bestyrelsen.

 

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne