15. april 2020

Dansk Teater får ny direktør

Branche- og arbejdsgiverorganisationen Dansk Teater, der rummer omkring 80 af landets største, store, mindre og små teatre, får ny direktør pr. 1. maj.

Her tiltræder Peter Mark Lundberg på posten, hvor han afløser Louise Stenstrup, der fratrådte i starten af februar efter uenighed med bestyrelsen om den fremtidige kurs.

Peter Mark Lundberg, 35, kommer fra en stilling som chef for Taastrup Teater & Musikhus, samt biblioteker og kulturhuse i Høje-Taastrup Kommune. Tidligere har han arbejdet med kultur  som kulturkonsulent og eventmanager hos Wischmann Innovation og politik som kampagnechef for Det Konservative Folkeparti på Christiansborg.

På hans uddannelsesmæssige cv står der: Diplom i offentlig ledelse – Center for Offentlig Kompetenceudvikling; Professionsbachelor i Medieproduktion og ledelse – Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Studerende i retorik – Københavns Universitet.

I en pressemeddelelse fremgår det, at den nye direktør ser som sin vigtigste opgave at sikre, at branchen står endnu stærkere sammen, også efter corona-chokket:

'Det bliver utroligt vigtigt for mig, at det er medlemmerne, der sætter dagsordenen for Dansk Teater. Sådan tror jeg, at vi bedst kan skabe en tydelig kulturpolitisk stemme udadtil og komme sikkert ind i en ukendt fremtid.” Derfor vil den nye direktør i samarbejde med bestyrelsen have et stort fokus på at samle branchen via bl.a. langt flere medlemstilbud og bedre benyttelse af de mange dygtige mennesker, som arbejder professionelt med scenekunst'.

Organisationen Dansk Teater blev dannet i juni 2018 som en fusion af Teatrenes Interesseorganisation (TIO) og Danske Teatres Fællesorganisation (DTF) med en medlemsskare spænder over projektteatre, egnsteatre, små storbyteatre, landsdelsscenerne, teatrene i Det Københavnske Teatersamarbejde, Den Jyske Opera og Det Kongelige Teater.

Se mere på www.danskteater.org

(Billedet: Peter Mark Lundberg tiltræder 1. ma j som direktør for Dansk Teater. Foto: Dansk Teater)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne