12. marts 2012

Dansk-afrikansk børneteater i Sverige

Lørdag den 17. marts 2012 lægger Landskrona Teater i Sverige scene til en verdenspremiere på en ægte multinational børneteaterproduktion.

Passepartout Theater Production viser ’I solens skygge’ i en samproduktion med teatret Le Cercle des Art Vivants fra Burkina Faso – og så kan man genkende de tværkulturelle børneteater-opsætninger, som Passepartouts stifter, Jacques Matthiesen, har specialiseret sig i, og som bl.a. har ført til produktioner i Mali (2008), Nepal (2009) og Libanon (2011).

Sidstnævnte forestilling, ’Men de begyndte’, lavet i samarbejde med Khayal Association og med forskelligheder og fordomme som tema, blev anmeldt særdeles positivt her på portalen i april sidste år.

Passepartout Theatre Production, der blev startet i 2007, har da også Scenekunstudvalgets bevågenhed og har fået tildelt 900.000 kr. i indeværende sæson til drift og produktion.

Den aktuelle børneteaterforestilling, har tillige fået støtte fra CKU, CKU, Nordisk Kulturfond og Landskrona Stad.

’I solens skygge’, der er skrevet og instrueret af Jacques Matthiesen, handler om to brødre, der er kommet til grænsen til Lykkens Land, men hvor den ene med vold og magt vil ind i dette mulighedernes paradis, får den anden kolde fødder og foretrækker at vende tilbage til, hvor de kommer fra, til det kendte, til traditionen. Fra Lykkens Land dukker forskellige væsner og skabninger op, som spejler den virkelighed, der findes derinde, og som samtidig personificerer hovedpersonernes håb og frygt. 

Forestillingen har to skuespillere fra Burkina Faso i hovedrollerne – de bruger volapyksproget grammelot – mens to dukkeførere fra henholdsvis Danmark og Sverige bruger deres eget sprog, når de legemsstore medvirkende dukker snakker.

’I solens skygge’ skulle således kunne forstås af alle børn – og voksne – og forestillingen skal på turne i Danmark og Norge i næste sæson.

Se mere om forestillingen og Passepartouts grænseoverskridende børneteaterarbejde på www.passepartout-theatre.com

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne