7. september 2017

Dansegalop i Københavns gader

Man ser dem rundt omkring på pladser og i parker. Rytterstatuerne med konger til hest, stille sidder de, stirrende, skuende ud over byen. Men hvor er kvinderne?

Det er afsættet, når ca. 20 dansere fredag 8. september galoperer gennem byens gader i 'City Horses', en by-koreografi skabt af den svenske kunstnerduo Byström Källblad.

Her møder dansen de offentlige skulpturer, der pryder byens pladser og offentlige rum, og værket er en urban koreografi i konstant bevægelse om magt, eksistens og kvindelige krop i det offentlige rum.  

Bag eventen står Dansehallerne og de medvirkende er studerende fra Den Danske Scenekunstskole og professionelle dansere fra Stockholm.

'City Horses' kan opleves i Københavns gader 8. september fra kl. 14, hvor der startes ved Regnbuepladsen overfor Københavns Rådhus. Her slutter det også kl. 16,30 efter en rundtur på ca. 6,5 km. Og der serveres en forfriskning ved afslutningen.

Se hele ruten på www.dansehallerne.dk

Alle Dansehallernes events og aktiviteter finder i sæson 2017/18 sted rundt omkring i København og rundt om i hele landet.  

(Billedet: Der danses rundt om skulpturer i de københavnske gader, når 'City Horses' galoperer derud 8. september. Foto: Dansehallerne)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne