12. august 2021

Danmarks Internationale Gadeteaterfestivaler 13.-29. august

DIG  – Danmarks Internationale Gadeteaterfestivaler – er tilbage efter den corona-aflyste festival sidste år, hvor det ikke var muligt at gennemføre forestillinger rundt omkring i den halve snes kommuner og områder, der er en del af konceptet i DIG.

Men fra 13.-29. august kan lokale og turister i alle aldre igen glæde sig til at se gratis gadeteater – der falder indenfor en række genrer som nycirkus, akrobatik, jonglering, gadeparade, marionetteater, komedie m.v. Hele programmet indeholder 245 forestillinger i festivalperioden.

Der præsenteres ti forskellige forestillinger fra otte lande i de ti byer/områder, som gæstes i 2021-udgaven og som fint nok præsenterer 'deres' op til 18 forestillinger som en lokal gadeteaterfestival og dermed også sikre lokalt pr-arbejde.

Det er også værtskommunerne, der sammen med Kulturministeriet, Statens Kunstfond samt private fonde og sponsorer støtter festivalerne økonomisk. 

Bag Danmarks Internationale Gadeteaterfestivaler står Dan Size Fits All Productions med festivalleder Zelis Niegaard i spidsen. 

'Vi har haft særlig opmærksomhed på opfindsomme og kreative løsninger, så vi sikkert og uden risiko for smitte kan samles igen i den friske luft. Vi er sikre på, at I sammen med os vil vise hensyn, så vi alle kan nyde det sprudlende program af forestillinger i mange genrer. Vi spiller flere gange, med større radius, og med opsætninger, der ikke kommer fysisk tæt på den enkelte tilskuer', lyder det fra Zelis Niegaard, der har stået bag den landsomrejsende  festival siden starten i 2013.

Gennem årene og de syv afviklede festivaler er det således ifølge DIG lykkedes at nå ud  ca. 250.000 mennesker i 28 forskellige kommuner over hele landet med over 900 opførelser af gadeteater i verdensklasse.

* Årets forestillinger er:

– 1+1=3, Duo Absurde – Les Fréres Peuneu (F) Alle

– Barriére – Sur Mesure (B) +3 år

– Dancing Queen – Theatre Irwisch (A) alle

– Giorgio Harmonie – Le Roulette Rouche (F) Alle

– Hanging by a Thread – Di Felippo Marionette (I/Filippinerne) Alle

– La Patrouille – Le Muscle (F) Alle

– Love Velo – Bellevue Teater & Serge Huercio (DK) Alle 

– Ombre d'Elles – Compagnie Mauvais Coton (F) Alle

– Otros Aires – Duo Laos (Argentina) Alle

– Street Cafe – Claudio Mutazzi (I) Alle

* De spilles i følgende byer/områder (datoer i parentes): 

Aabenraa (15-22.8), Esbjerg 13-21.8), Gentofte (26-29.8), Ikast-Brande (14-15.8), København NV (23-28.8), Nykøbing F (22-28.8), Odense (22-28.8), Randers (13-21.8), Silkeborg (18-21.8), Valby (25.8)

Se mere om program, forestillinger, spilletider og -steder på hjemmesiden: https://www.gadeteaterfestival.dk

(Billedet: Ni af festivalens forestillinger i fugleperspektiv. Alle ti gør sig givet bedre set live i det offentlige rum. Pr-fotos)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne