18. august 2023

Danmarks Internationale Gadeteaterfestivaler 12.-27. august

Der er besøg af gadeteater fra Frankrig, Argentina, Spanien, Schweiz, Italien og Storbritannien, når Danmarks Internationale Gadeteaterfestivaler (DIG) spreder sig over det ganske land mellem 12.-27. august. Samlet opføres der omkring 200 forestillinger for alle og alle med gratis adgang i de otte byer/kommuner, der er med i dette års arrangement.

Det er nu 9. gang, at Zelis Nygaard står for den store festival, som hun selv tog initiativet til og satte i værk første gang i 2013 (se portrætartikel).

I sin velkomsthilsen på festivalens hjemmeside fremhæver hun gadeteatrets mange gode sider, herunder at kunstnerne møder deres publikum i direkte kontakt, som får kreativiteten til at blomstre, gadeteatret er både inspirerende og fællesskabsorienteret – og politikerne at har glæde af, at det løser deres kulturelle opgaver…!

De internationale kompagnier turnerer med deres forestillinger, så de kommer til de fleste af de otte byer: The Incredible Box (ES); Les Moldaves FR); Moon-1: The Scale (FR); Moon-2: The Table & Chairs; Le Contravent (FR); The Acustic Performers (FR); Same But Different (AR); Crazy Pony (EN); Psycho Chicken (IT).

Programmet: Esbjerg: 12.-10. august – Aabenraa: 13.-20. august – Randers: 17.-19. august – Silkeborg: 18.-20. august – Ikast-Brande: 20. og 22. august – Valby: 23.-24. august – Nykøbing Falster: 23.-26. august – Gentofte: 25.-27. august –

Se program med spilletider og -steder og præsentation af festivalens forestillinger på

https://www.gadeteaterfestival.dk

Festivalen følges op med besøg på i alt 63 skoler i Silkeborg og Aabenraa, som en del af projektet Gadeteater i Skolegården, der tilbyder både forestillinger og skræddersyede undervisningsmaterialer og inviterer til en helt anderledes skoledag langt væk fra skærmen.

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne