14. august 2014

Danmarks Internationale Gadeteaterfestival

Sidste år i august opstod en ny og turnerende festival for gadeteater, der besøgte 16 forskellige steder i landet under det forpligtende navn: Danmarks Internationale Gadeteaterfestival.

Der blev spillet gratis forestillinger takket være det økonomiske samarbejde med de 16 involverede kommuner, der leverede økonomi, spillepladser og lokal arbejdskraft.

Og nu gentages succesen 13.-24. august, denne gang i samarbejde med syv danske kommuner – og med 12 internationale gadeteaterforestillinger på programmet.

Det betyder, at den turnerende festival atter kan kalde sig landsdækkende, idet der spilles gratis forestillinger i Randers (13.-15.8), Sønderborg(15.-16.8), Frederiksberg (16.-17.8), Herning (21.-22.8), Aalborg (21.-22.8), Ribe & Esbjerg (23.24.8) samt Gladsaxe (23.-24.8).

Det startede i går i Randers, der over tre dage får besøg af en halv snes forestillinger og events fra festivalen, og så går det ellers slag i slag.

De 12 forestillinger er af 12 forskellige kompagnier fra Spanien ('Stradivarias' & 'Siete' & ' Titeretú')), Belgien ('Anda La Banda'), Sverige ('29 Props'), Østrig ('Wegnstreits Guests' & 'Grannies'), Frankrig ('Les Aquamens' & 'Le Lion'), Tyrkiet ('Perfekt Integration' & 'Skrald') samt Danmark ('Diva').

Tyrkiske 'Skrald' er dog mere en slags installation/happening, hvor kunstmalerenEfe Isildaksoy efterlader sine nyskabte malerier i skraldespande og containere i byen, hvor de så kan findes og erhverves gratis…

Forsestillingen 'Siete' af Ymedioteatre har tidligere været med på flere danske internationale festivaler ligesom 'Diva' af Sofie Krog Teater har været med flere år på bl.a. Aprilfestival.

Tilsammen udgør de 12 forestillinger/installationer en spændende cocktail af oplevelser.

'Vi håber, at publikum vil lade sig begejstre så meget, at interessen for gadeteater vil vokse, og at de fine og skæve forestillinger vil kunne inspirere og glæde publikummer i alle aldre – ikke mindst børn og unge.

Visionen er at skabe en fornyende, international gadeteaterfestival, der tager højde for Danmarks demografiske forhold, og hvor mindre kommuner får mulighed for at tilbyde gadeteater af høj kvalitet til en økonomisk fordelagtig pris. Men allervigtigst er, at teaterkunsten takket være Danmarks stærke fællesskabskultur når ud til mange, mange borgere i hele Danmark', lyder det i en pressemeddelelse fra kvinden bag festivalen, tyrkisk-fødte Zelis Niegaard.

Program, spilletidspunkter, omtale af de enkelte forestillinger m.v. på hjemmesiden www.gadeteaterfestival.dk

Læs også også portrætartiklen om festivalen og kvinden bag fra sidste år: 'Vi trykker bare på fællesskabsknappen'.

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne