11. marts 2018

:DANISH+ 7.-9. maj

Den biennale showcase-teaterfestival :DANISH+ afvikles i år 7.-9. maj i Aarhus – for sjette gang. Det er så atter en mulighed for et halvt hundrede udenlandske branchefolk og opkøbere at opleve udvalgte danske børneteaterforestillinger spillet på engelsk – for deres og en mulig eksports skyld…

Antallet af gæstende arrangører m.v. fra udlandet er begrænset til 40-60, og to måneder før deadline er halvdelen af pladserne allerede booket. Ved forrige festival i 2016 var der deltagere fra 20 forskellige lande, og de repræsenterede til sammen mere end 45 forskellige kulturinstitutioner, herunder en lang række internationale festivaler. 

I år kommer der deltagere fra bl.a. Israel, Kina, Polen, Lichenstein, Tyskland, Frankrig og Canada.

Stifter og hovedarrangør af festivalen er Gruppe 38 i Aarhus, der selv er særdeles internationalt anerkendt og følgelig har turneret verden tyndt gennem mange år.

Showcasen henvender sig først og fremmest mod de internationale opkøbere, men de lokale har mulighed for at se flere af forestillingerne – og ganske gratis.

'Vi synes ikke, det giver mening at spille med tomme sæder – og vi vil rigtig gerne have, at resten af byen mærker, at byen er vært for så vigtig en kulturfestival. Derfor åbner vi festivalen op og uddeler de overskydende billetter. Det er selvfølgelig især byens internationale skoler, og internationale studerende og medarbejdere, der får glæde af at kunne opleve dansk scenekunst, men det er også helt almindelige aarhusianere, der måske får prøvet noget nyt', lyder det fra festivalens producent Malene Cathrine Pedersen, i en pressemeddelelse.

Man skal dog være hurtigt ude, for ved seneste :DANISH+ blev de gratis billetter billetter udsolgt på kun en uge. Det gratis offentlige billetsalg åbner 15. marts. Billetter reserveres på info@danishplus.dk. Der er et meget begrænset antal billetter til forestillingerne, der uddeles efter først til mølle. Er man ikke én af de heldige, der når at reservere en billet, er man velkommen til at møde op på dagen og se, om der er billetter i overskud, meddeler festivalen. 

 Festivalens forestillinger:

– 'Palle alene i verden' af Randers Egnsteater

– 'Tre ben' af Aaben Dans

– 'Sukker' af Det Olske Orkester

– 'Tamme tigre findes ikke' af Frøken Fracasos Kompagni

– 'Den komiske tragedie' af Kulturmarkt

– 'Habibi' af Opgang2 Turnéteater

– 'Otto' af Teater Morgana / Teater Nordkraft

– 'Jeg kan huske alting' af Teater My

– 'Flyv' af Teater Patrasket

– 'I nattens lys' af Teater Refleksion

– 'Intet' af Teater V

– 'Solo for to'  af Teatergruppen Batida

– 'Historien om huset, der blev til en prik'  af Teatret Gruppe 38

– 'Hans & Grethe' af Teatret Gruppe 38

– 'Store illusioner' af Teatre Thalias Tjenere

Alle er blevet anmeldt her på portalen – i den dansksprogede udgave (!) – bortset fra programmets to helt nye forestillinger, Det Olske Orkesters 'Sukker' og Gruppe 38's egen 'Historien om huset, der blev til en prik'. De følger dog snarest…

Se mere om festival, program m.v. på www.danishplus.dk – hvor man også kan se, hvad forestillingernes titel bliver i den engelske udgave… 

Læs Søren K. Kløfts reportage, 'Om at finde skønheden i det uperfekte' fra arrangementet i maj 2016. 

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne