5. maj 2016

CPH Stage i stort format

CPH Stage er nok en københavnerbaseret teaterfestival, men den særlige karakter af åben festival betyder, at teatre over hele landet selv byder ind med, hvilke forestillinger de har lyst til at vise frem i løbet af festivalen, der i år afvikles fra 1.-12. juni 2016.

Og det som den mest omfattende udgave siden starten i 2013, idet programmet lokker med over 110 forskellige forestillinger/installationer/events fra over 100 teatre og grupper – heriblandt også flere udenlandske deltagere.

Som en festival i festivalen indgår Det Frie Felts Festival (1.-11. juni i Dansehallerne) i arrangementet.

Sidste år blev CPH Stage også forlenet med scenekunstens ultimative stempel, idet Aarets Reumert lagde sin store prisfest på festivalens sidste dag – og det gentages i år.

Årets festivalcentrum bliver på Folketeatret, hvor der under hele festivalen vil være debatter og andre arrangementer. Der er åben dagligt fra kl. 10-16.

CPH Stage kan måske kaldes en form for voksenteater-pendant til børneteatrets Aprilfestival – der stadig er ganske alvorligt meget større og til overflod med gratis adgang til alle forestillinger – men der er dog også adskillige forestillinger for ungdomssegmentet med på dette års CPH Stage.

Bl.a. følgende forestillinger der tidligere er blevet anmeldt eller snarest bliver det her på portalen:

– Sew Flunk Fury Wit: Støv

– Paolo Nani Teater: Brevet

– Don*Gnu: M.I.S. – Natten lang

– Glimt: Underskoven

– Får 302: Goebbels' Lesson (tidligere Folketeatret: Goebbels Time)

– Teatret Møllen: En mand der hedder Ove

– Arrièregarden: Alt er sagt, siger de

– Carte Blanche & Core Act: Beskæring

– Batida: Manden de kaldte Rolex

– Grønnegade Teater: Jorden rundt i 80 dage (anmeldes snarest)

– Østre Gasværk Teater: Cykelmyggen Egon møder Tommelise

Se program m.v. på www.cphstage.dk

(Billedet: CPH Stage søger frivillige til festivalen 1.-12. juni, som barløver, festpapegøjer, branchebjørne, praktiske griser m.v. – se mere på hjemmesiden. Foto: CPH Stage)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne