18. april 2019

COTYA

Så er det tid til at lære endnu en ny forkortelse i landskabet af teaterfestivaler i Danmark. COTYA som kan udtales [kåtja] bliver en ny ‘lillesøster’ til Aprilfestivalen og Horsens Teaterfestival. 

Det er Tilde Knudsen og Peter Kirk fra Asterions Hus og Teaterøen, der er primus motor for den nye festival, som foreløbig har fået tilsagn om deltagelse fra teatrene Batida, Det Fortællende Teater, De Røde Heste Heste, Det Lille Verdensteater, Det Olske Orkester, Hils Din Mor, Mærkværk, Teateriet Apropos, Teater (Døgdi), Teatergrad, Teater Minsk, Teater TT og Teatret Værk  

Der vil blive spillet forestillinger på Teaterøen med gratis billetter for børn og voksne på syv scener. Festivalen er ikke kurateret, men det kræves at de deltagende teatre er turnévante, dvs. Der er selvhjulpne med opstilling og udstyr, villige til at give en hånd med, og at de også kan spille deres forestilling på engelsk.

Dagene torsdag og fredag er primært for skoleklasser og institutioner, hvor lørdag og søndag er åben for alle der har lyst til at se børne- og ungdomsteater. Festivalen er finansielt støttet af Københavns Kommune. Assitej og Teatercentrum har givet tilsagn om et samarbejde.

(peter byrholt)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne