9. september 2019

COTYA på Teaterøen 26.-29. september

De driftige folk på Teaterøen i Københavns spændende havneudkant er nu klar med en helt ny teaterfestival med forestillinger for børn og unge.

COTYA er navnet – en sammentrækning af COpenhagen Theatre festival for Young Audiences – og hurtigt oversat til Københavns Teaterfestival for Børn og Unge.

Den engelske titel antyder et stort ønske om at tilføre festivalen internationale forestillinger – og besøg af internationale gæster – men første udgave består dog af 13 forestillinger/events fra 11 danske teatre. 

En enkelt, Batidas 'Spaghetti' spilles dog på engelsk.

Dertil lancerer festivalen i samarbejde med Teatercentrum konceptet 'Hack the Theatre', der handler om at få børn og unge i teatret gennem samskabelse, co-kuratering og feedback mellem børn, unge, scenekunstnere og lærere/pædagoger. 

Der er forestillinger for alle aldersgrupper, suppleret med 'kunst, musik, mad og godt selskab', som festivalen præsenterer sig selv.

Alle forestillinger er gratis – med et særligt twist: Skoler og dagtilbud kan reservere pladser gratis, mens privatpersoner kan reservere pladser for kr. 25. pr. billet, eller møde op og satse på der er plads. 

Da COTYA præsenteres som en festival for 'børn, unge, familier og daginstitutioner, skoler, formidlere og teaterbranchen' er der også et særligt formidlerpas, der giver gratis og garanteret adgang  for teaterformidlere, opkøbere, forskere, undervisere og journalister. 

Festivalen melder ud, at '2.000 gratis teaterbilletter søger børn og unge, der har lyst til én på opleveren'…

Festivalens forestillinger, der til sammen spiller i alt 32 gange ifølge programmet er:

– 'Himmel' af Teater Minsk (1,5-5 år)

– 'Kom ind i min nat' af Det Lille Verdens Teater (3-6 år)

– 'Spaghetti' af Batida (3-8 år) * Spiller på engelsk 

– 'Den grusomme historie om Medusas hoved' af Asterions Hus (3-8 år)

– 'Cirkus InHabitus' af De Røde Heste (fra 6 år)

– 'Fyrtøjet – frit efter' af Teater Værk (6-10 år)

– 'Woopsy' af Teater TT (6-10 år)

– 'Skyggen' af Teater TT (5-12 år)

– 'Holger' af Det Fortællende Teater (fra 9 år)

– 'Pinocchio' af Teater Patrasket (8-12 år)

– 'Bustin Jieber har brug for en pause' af Teater (døgdi) (11-16 år)

– 'Macbeth' af Asterions Hus (fra 14 år)

– 'Vi åbner munden – og hører sammen' af Anika Barkan (fra 12 år)

Sidstnævnte er en performancekoncert – de andre forestillinger er alle blevet anmeldt i Teateravisen, hvor man kan finde dem via Søg-funktionen (bortset fra 'Cirkus InHabitus', der dog bliver anmeldt efter premieren, som finder sted på Horsens Teaterfestival i weekenden før den nye festival på Teaterøen.

COTYA arrangeres af Teaterøen i samarbejde med Teatercentrum, ASSITEJ Danmark og de deltagende teatre – og med støtte fra Københavns Kommune.


Se mere om program, spilletider og -steder, billetinfo m.v. på www.cotya.dk

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne