25. april 2020

Corona-teater for børn

I Frederikssund Kommune har de en ildsjæl, der ikke er sådan at stoppe, når det gælder om at give de lokale børn en teateroplevelse. Grethe Olsen er formand for Frederikssund Børneteater – og i øvrigt også formand for voksenafdelingen af den lokale teaterforening – og hun har nu lige sørget for, at der trods corona-krise bliver spillet rigtig levende børneteater for rigtig levende børn

Torsdag var op mod 30 børn fra Børnehuset Savannen i Skibby således placeret – med nyvaskede hænder og i små grupper – i passende afstand fra hinanden, de voksne pædagoger og skuespiller Erik Olsen, der diverterede med 'Lidt af hvert' under åben himmel. 

I går, fredag, blev forestillingen spillet for børnene i Børnehuset Slotsgården i Jægerspris, og Olsens Teater lægger også vejen forbi teaterparate børn i Frederikssund (mandag udenfor Elværket) og Slangerup (tirsdag på Lindehusets græsområde) og spiller i alt seks forestillinger af 'Lidt af hvert', der er dukketeater for de mindste aldersklasser (se anmeldelse).

Fordi det foregår på de enkelte institutioner og børnene placeres i deres egne grupper, er myndighedernes restriktioner overholdt, fortæller Grethe Olsen, der ifølge sn.dk/Frederiksborg Amts Avis ikke er bleg for at sikre teater for endnu flere børn, hvis muligheden opstår.

Den omtalte lille turne i Frederikssund Kommune er dog kommet i stand ved lidt af et tilfælde, fortælles det i Frederiksborg Amts Avis: Grethe Olsen – der i øvrigt fik Kulturkongens Arrangørpris i 2017 (se note) – ringede til Børnehuset Savannen for at høre, om stedet ville tegne sig for en forestilling i 2021, mens lederen Jette Kjærulf troede, at de ville komme og spille teater nu…

Og så endte den lille misforståelse efter diverse kontakter med, at Erik Olsen – der ligesom Grethe Olsen skulle have været på Aprilfestival i denne uge – sagde ja til at komme og spille udendørs dukketeater. I øvrigt med både accept og tilskud fra kommunens børne- og kulturforvaltning.

'Man bliver da bare så glad for, at en lidt skør ide udvikler sig til en fantastisk ide, som måske kunne blive til en tradition', lyder det fra Grethe Olsen.

(Billedet: Olsens Teater spiller 'Lidt af hvert' i fri luft for børnene fra Børnehuset Savannen. Foto: Grethe Olsen)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne