11. maj 2015

Copenhagen Puppet Festival 14.-17. maj

Copenhagen Puppet Festival indtager fra 14.-17. maj 2015 Vesterbro, hvor årets kampråb er 'Puppets in Politics', idet forestillingerne har fokus på politiske emner som stofmisbrug, hjemløshed, overvågning og grænsekonflikter.

Der spilles på  Bremen Teater, Husets Teater, Teatret Zeppelin og Kulturstaldene på Onkel Dannys Plads (ved Halmtorvet), og der bydes på forestillinger fra ind- og udland samt symposium, film og artist talks.

Såvidt så godt, men det er alligevel et interessant set-up, når man med et givet humoristisk anstrøg udmelder, at denne dukketeaterfestival er 'strengt forbudt for børn', selvom flere af festivalens forestillinger opererer med aldersgrænser ned til 10 år…

Det er selvfølgelig bl.a. for at signalere, at her snakker vi dukketeater for voksne, der stadig er en relativ lille genre her i landet, selvom ikke mindst Bådteatret de senere år har præsteret en række fremragende animationsforestillinger for voksne.

Og selvom teateravisen.dk måske af denne indlysende grund ikke modtager pressemeddelelser m.v. fra festivalen, har portalen altså alligevel fået opsnuset, at et par af den nys afviklede Aprilfestival 2015's forestillinger altså optræder i programmet – som Graense-Loes’ ‘Say Cheese’ (se anmeldelse) og Tidsrums ‘Beatrice’ (anmeldes senere på portalen), der begge blev tilbudt børn ned til 13 år. Dertil kommer Husets Teaters ungdomsforestilling – 'Impossible', der er alderssat til fra 10 år (se anmeldelse). Ganske som Sofie Krogs ‘Diva’ (se anmeldelse).

Udover disse byder festivalen så også på en række forestillinger fra Danmark og udlandet, hvor der ifølge programmet er repræsentanter fra USA, Canada, Iran, Indien, Sydafrika, Storbritannien, Holland og Sverige.

Men ellers skal portalen selvfølgelig nok holde nallerne fra denne voksendukketeater-festival.

Interesserede kan dog læse om festivalen og dens program m.v. på

https://puppetfestival.dk

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne