26. juli 2016

Copenhagen Opera Festival 31. juli – 7. august 2016

Fra den 31. juli til den 7. august bliver hovedstadens gader, stræder og åbne pladser fyldt med 'operaoplevelser, der vil begejstre både den garvede operagænger og alle dem, der blot er nysgerrige nybegyndere udi operagenren', lyder det begejstret i en pressemeddelelse fra den operafestival, der med sin ottende udgave for længst er blevet en fin, sommerlig tradition i København – og som sidste år trak over 25.000 tilskuere.

Årets program byder på opera på 35 forskellige måder, fordelt på 80 events på byens pladser, torve og kanaler, i koncertsale m.v.  Og meget af det er i sagen og stedernes natur ganske gratis at opleve.

Udover forestillinger og koncerter byder festivalen på debatter, foredrag, operajam, workshops – og morgensang med festivalchefen m.v.

Den nye Ofelia Plads ved Skuespilhuset bliver indviet med en ny, stor scene, men der bliver også sunget fra Wilhelm Scenen ved Torvehallerne og lejlighedsvis fra andre pladser i byen, i Tivoli, i operettebåd i byens kanaler, opera på cykel m.v.

Og selvom programmet afgjort tilgodeser de voksnes muligheder for at høre og opleve opera både uden- og indendørs og med store navne, er der også målrettede oplevelser for børn og børnefamilier. Således byder Wilhelm Scenen under overskriften ’Mestersangersjov for børn’ på formiddagsfest i børnehøjde sammen med Mestersangerne, ny version af børneoperaen 'Hans og Grete' og DR's børnekorsdirigent, Clara Smedegaard.

Se program med spilletider og -steder og alskens anden information på www.operafestival.dk

(Billedet: Blandt de mere usædvanlige indslag under Copenhagen Opera Festival er opera på en cykel: Pergolesis komiske miniopera, 'Stuepigens list', dukker op med to sangere, en danser og et mini-barokorkester. Foto: Peter  Toubro)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne